В ромския квартал на Сливен започва кампания срещу трафика на бременни и новородени

  • 02 юни 2021 09:32

  • 419
  • 1
В ромския квартал на Сливен започва кампания срещу трафика на бременни и новородени
© Pixabay

Сред младите жени в ромския квартал в Сливен започва информационна кампания за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на новородените им. Това съобщиха инициаторите от Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ), съвместно със сдружение "Лекари на света", Сливен.

Основната цел е да информира млади момичета и жени от кв."Надежда" за механизма на престъплението и последствията от него. Ще се работи с фокус-групи на терен, ще бъде представена анимация, разказваща истинската история на семейство, принудено да продаде новороденото си дете.

Започва кампания за превенция на трафика на бременни жени

Въвличането в този вид трафик е доста разпространена форма на престъпление у нас. Продажбата на бебета от бедни и особено социално изолирани общности в България е все по-често използван криминален начин за справяне с бедността. С посредничеството на добре организирани престъпни групи и манипулатори, млади момичета и жени, основно живеещи в условия на крайна бедност, раждат и продават новородените си деца в чужбина.

Продажба на бебета от България се осъществява предимно в Гърция. Много често уговорките не се спазват от трафикантите и обещаните суми не се заплащат на родилките, като това е един от мотивите на пострадалите да свидетелстват пред разследващите органи, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kellygqbda

2021.06.02 | 19:45

1
М­­л­­­а­­д­­­а­­ ­­­м­о­­­к­р­а­­ ­у­­ч­­­е­н­­и­­ч­­к­­­а­ ­ч­у­­­к­­­а­­ ­ ­­­W­ ­­W­ ­W­ ­­­.­­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­­­1­­­ ­­­7­ ­­­.­­ ­­C­ ­L­­ ­­­U­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини