Радев за 24 май: Всеки българин, стъпващ на словото и на духовността е летящ човек

  • 24 май 2021 09:35

  • 2479
  • 369
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и премиерът Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в София.

Днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ - създаването на собствена писменост. Трябва да помним, че преди повече от 1100 години именно България бе държавата, която спаси делото на светите братя Кирил и Методий. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по случай 24-ти май.

"Започнатото от Кирил и Методий беше продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите ученици и хиляди последователи направиха така, че България да се превърне в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието", обясни държавният глава.

Отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий!

По думите му всеки българин, стъпващ на словото и на духовното е летящ човек.

Попитан дали ще успеем да върнем младите хора у нас, той заяви, че това зависи от всеки един българин.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура ще бъде отбелязан с тържества в цялата страна.

Радев беше попитан дали ще бъдат сменени шефовете на специалните служби. Президентът обаче посочи, че не желае да политизира днешния празник. Служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен посочи, че ще коментира темата утре.

Novini.bg
2479 369

Свързани новини

Коментари 369

Добави коментар
88 годишен дядо

2021.05.24 | 19:58

369
Левски е казал! 2021.05.24 | 19:53 38 Тези които ще ни освободят,те ще ни поробят. Прав е бил! Паметника на съветската армия и на Альоша,трябва да бъдат съборени!
88 годишен дядо

2021.05.24 | 19:47

368
БЪЛГАРИ ЛИ СМЕ ИЛИ СЛАЙНЯНИ?
Андрей Милев

2021.05.24 | 13:42

367
Радев зове за Евразия, ама я да видим....За НЕуспеха на комунистическия режим, няма по голямо доказателство-Справка - КНДР или Северна Корея, образувана през 1948 година от съветската окупационна зона на Корейския полуостров. Еднопартийна и тоталитарна. Няма смисъл да поствам картинки, за да откриете 10-те разлики между Северна и Южна Корея. Няма смисъл и да търся онова видео в което всички реват за Ким Ир Сен, а който не реве - затвор :) Какво още мога да добавя, може би нещо за икономиката, което и сами можете да намерите в гугъл. Иначе хубаво говорят социалистите, де да беше и истина... Фактите говорят по-добре! Интересно защо нито един от нашите комунисти, не е емигрирал в Северна Корея, след като комунизма е такъв рай.

2021.05.24 | 13:41

366
Рaдев не е избран от народа а от Сорос Борбата е Радев да стане единствен със власт,НО..... Радев не е родолюбец.Всичко върви пи план и Радев успешно изпълнява плана за ДОубнищожаване на българския народ.За съжаление България се управлява отвън а Радев е изпълнителя на началниците отвън.А това са:100% Сорос.САЩ и Кремъл .Не забравяйте,че това дето е зад завесата,няма никой да ви го съобщи пи БТВ и НОВА.Само знам,че Радев....НЕ ...работи в интерес на българите.... това е ФАКТ.

2021.05.24 | 13:40

365
"ГЕНЕРАЛСКАТА" МОЛИТВА ДЯДО ГОСПОДИ ПРОСТИ МИ, МОЛЯ ТИ СЕ ОТ ДУША, * С МАЛКО РАЗУМ НАДАРИ МЕ, ТА ДА МОГА ДА МЪЛЧА. ЧЕ БОРИСОВ ЩОМ ГО ЧУЯ, НЕЩО СЕ ОБРЪЩА В МЕН, ДРЪНКАМ ГЛУПОСТИ, АЗ ЗНАЯ, НО НАЛИ СЪМ СУПЕРМЕН. АКО НЕЩО НЕ ИЗЛАЯ, ГУБЯ ПОЧВА ПОД КРАКА. ДЕН НЕ МОГА ДА ИЗТРАЯ, НО ТОВА МИ Е В КРЪВТА. НАУЧИ И МОЙТА ДЕСИ, ДА НЕ ВЪРШИ ГЛУПОСТИ, ЧЕ СЪС НЕЙНИТЕ ЕКСЦЕСИИ МИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ. А ПЪК АЗ ТИ ОБЕЩАВАМ, ЧЕ ВЪВ МОЙ ФАТМАШКИ СТИЛ, ЩЕ ИГРАЯ ГЛАВНА РОЛЯ В ДОЛНОПРОБЕН ВОДЕВИЛ. АМИН ! * ИВАН ВАЗОВ (,,МОЛИТВА")
Димо Димов

2021.05.24 | 13:39

364
Радев е най-разрушителната фигура (със главна буква - Фигурант) в следосвобожденската ни История, която освен кариера платена от българския данъкоплатец, няма никакво друго постижение в житейския си път - разбито семейство, разруха на военновъздушните сили, а сега - всяко негово действие и бездействия е само в интерес на Кремъл.
Димо Димов

2021.05.24 | 13:39

363
Уж гласувах за летец, а то излезе, че съм гласувала за комунистически миризлив подлец. Гласувах за уж десните от Дай България, а насреща ти се прегръщат, Рада Дълбоката и бившата на СС Момата, Ел. Йончева. Сега как да гласувам за Пинокио и Гнома, като зад тях надничат Черепа, Чалмата, Импекса и Костинбродската корвета. Затова ще гласувам за синята идея и нейния носител СДС, защото съм десен човек и обичам България..

2021.05.24 | 13:38

362
пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!

2021.05.24 | 13:38

361
А, бе всеки ден ли ще гледаме тоя червен цървул. Средностатистическия оглупял българин реши,че ей тъй може да гласува за един фатмак и да си спретне една кушия с Борисов?!Да ама не,казваше Пецата Бочаров. Борисов стана премиер за трети път не чувано в историята ни.Народа си взе поправителния и сега все повече се убеждава, че бе подведен от шапкаря.Следващия път няма да сбърка.

2021.05.24 | 13:37

360
Мишкатa Радев цър цър ...е в капана,който му e щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.

Добави коментар

Водещи новини