Водещите новини! Кабинет. Рокада. Ново начало

  • 12 май 2021 12:49

  • 1284
  • 15
Водещите новини! Кабинет. Рокада. Ново начало
© Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 12 май ***

 

Президентът Румен Радев представя новия служебен кабинет, предаде репортер на NOVINI.BG.

С указ 129 от днес на президента новото служебно правителство встъпва в длъжност.

"Служебното правителство ще управлява България, докато, надявам се, бъде излъченоп равителство от следващото 46-то НС след насрочените от мен избори на 11 юли", заяви той.

Още подробности и какво каза Радев за най-кратко съществувалия Парламент (45-и) ТУК ↓↓↓↓↓↓

България вече има ново правителство! Президентът назначи служебен кабинет

***

От генерал на генерала…

Бойко Борисов и новият служебен премиер ген. Стефан Янев разговаряха в Министерския съвет.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Борисов сдаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

***

Какви са приоритетите?

↓↓↓↓↓↓

Служебният премиер разкри какви са приоритетите на кабинета

 

↓↓↓↓↓↓

Бойко Рашков: Изисквания за ревизия на властта към нас няма

***

По темата „Македония“

Служебното правителство по Конституция има основни приоритети и задачи, свързани с организирането на следващите парламентарни избори. Това ще бъде задача на Министерството на външните работи от гледна точка на това, че ще отговаря за организирането на вота в чужбина. Това ще бъде основното предизвикателство, което не означава, че ще се неглижират останалите приоритети. Това каза служебният министър на външните работи Светлан Стоев при приемането на поста от досегашния външен министър Екатерина Захариева, предаде репортер на Novini.bg.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Служебният външен министър обяви ще има ли промяна в позицията ни за Северна Македония

***

Над 86% от българите са обединени около идеята, че ние не можем да се откажем от нашите исторически корени и историческата ни идентичност. Тази идея от 80 години обединява почти целия български народ, заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Кирил Топалов, член на Междуведомствената комисия между България и Република Северна Македония.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Изпълнява ли задълженията си Република Северна Македония?

***

Силно земетресение разтърси тази нощ югозападната част на Република Северна Македония, гражданите алармираха в социалните мрежи, че трусът е бил усетен в Битоля, Охрид, Преспа и Струга, съобщава скопският вестник "Република", цитиран от БТА.

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Силно земетресение в Северна Македония

***

"Кошмарът на улица "Файзи" ("Комерсант"), "Хората в Русия са потресени от трагедията в Казан" ("Труд"), "Пътна карта за Дивия Запад" (агенция РОСБАЛТ) - под такива заглавия руските медии коментират вчерашното масово убийство в столицата на Република Татарстан, където младеж застреля 9 души и рани 21 в местно училище, след което бе задържан.

Нямаше кой да спре 19-годишния Илназ Галявиев, който се бе помислил за "бог" и беше предупредил в социална мрежа какво ще направи - специалните служби този път не се задействаха, а самата гимназия вече втора година е без професионална охрана, пише "Комерсант".

Подробности ↓↓↓↓↓↓

Докога ще продължат убийствата в руски училища?

***
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1284 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2021.05.12 | 15:13

13
Трябва да се изрине всичко герберско,както преди Петър Стоянов изрина и казваше на бкп всички и празни цементени площадки на ткзс-тата да бъдат изринени и изкопани.Сега трябва веднага всичко герберско да бъде премахнато и изкоренено.

2021.05.12 | 15:39

15
И ТЕБ СЪЩО БОКЛУКО

2021.05.12 | 15:39

14
0т 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.05.12 | 15:12

12
„На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето (собственикът на „Градус“) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче. „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов. "И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера."

2021.05.12 | 15:11

11
Щом илчовеца е пропял,значи спукана му е работата на тикввето,илчовците държат земя от Плевен до Дунава и играят с дпс,пропял ли е илчовеца значи дпс ще жертват тиквето ама да видим дали ще жертват и пеевски,че и той стана много силен и пречи вече на догито и е неодобен че краварите са го подгонили яко.

2021.05.12 | 15:10

10
И КОЕ Е С.В.Ъ.Р.Ш.Е.Н.О ...ОТ ВАС БЕ БЪЛГАРОУБЕЦ ??? НАПРАВИХТЕ НИ ПЪРВИ В СВЕТА ПО -- БЕЗРАБОТИЦА,..Б.Е.Д.Н.О.С.Т.,...ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА,СМЪРТНОСТ И НЕЩАСТИЕ....50 % БЕЗРАБОТИЦА КОЯТО Е ...У.К.Р.И.В.А.Т.Е...,,ТОТАЛНА ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА,,,10 ПЪТИ ПО НИСКИ ЗАПЛАТИ ОТ ЕС..ПЕНСИИ 150 ЕВРО.....ПЪТИЩА САМО В Д.У.П.К.И...,КАЛ,МИЗЕРИЯ,ЦИГАНИЗАЦИЯ,112 МЯСТО ПО... С.В.О.Б.О.Д.А. ...НА МЕДИИТЕ,ПЪРВИ В ЕВРОПА ПО К.О.Р.У.П.Ц.И.Я...,,,ПЕПИ ЕВРОТО,ЗЛАТАНОВ С ТЕФТЕРЧЕТАТА,МИШО БИРАТА,ПЕЕВСКИ И КРЪГА КОЙ--ДОМУСЧИЕВ ШЕФА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КАРТЕЛИТЕ МУ ....К.Р.И.Б... И АИКБ ИЗГОНИЛИ НАД 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ И ДОКАРАЛИ НАЦИЯТА НИ ДО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА,,РЕМОНТ НА РЕМОНТА,НИКАКВИ ИНВЕСТИЦИИ,,МАРГИНИ,АРАБАДЖИЕВИ,МАДЖО,БАДЖО ШИЛЕ МИЛЕ,СИК,ВИС 2 МИЛТИГРУП ДС АГЕНТИ ЦК НА БКП................КОЕ СТЕ НАПРАВИЛИ БЕ БОКЛУК КОМУНИСТИЧЕСКИ

2021.05.12 | 15:09

9
На изборите ГЕРБ ще е под 4 % и ще бъде вън от парламента ,защото Тиквата ще бъде арестуван заедно с други тиквета и нови комисии ще броят гласовете !

2021.05.12 | 15:08

8
Кой ли не беше подложен на рекет през управлението на Б Б – Гриша Ганчев (500 хил. лева гаранция, оправдан, синът му арестуван, оправдан. Но си продаде вецовете на когото трябва), Огнян Донев и Любомир Павлов (треснаха им по две обвинения с по две парични гаранции по 150 хил. и 500 хил. – и нищо, освен че си продадоха вестниците „Труд“ и „24 часа“ и сега ги управляват правилно). Цветан Василев каза как са го заплашили да прехвърли активи

2021.05.12 | 15:08

7
Нямаше по страшна диктатура от герб.Тя превърна идийотите в елит и мафията в управляващи.За 12 г върнаха страната в мутренският периьод.Гаврят се с хората.

2021.05.12 | 15:08

6
Трябва с извънреден закон да бъде легализирано среднощното правосъдие за герберисти , иначе съдилищата няма да се справят за тези кратки срокове , даже студенти да наемат да им помагат.

2021.05.12 | 15:07

5
ПИТАМ, КАК МУТРАТА ОТ БАНКЯ (и тези от НОЩ) заплашваше/ тероризираше психически цяла година всички ГРАЖДАНИ? ДА ВИ напомня СЛАБОУМНА ММА МУТРО - с черни найлони и хладилни камиони извозващи трупове! Ударите по тъпата ти глава дълготрайно са шлифовали мозъка ти? Явно не четеш новини и не се интересуваш от отминали истини и факти? Какво, чакаш обаждане от ТУЛУПА, за да организираш недоносени/ инфантилни протести! Послушай СТОЯНЧО относно съпругата си, или не те интересува вече КРАСАВИЦАТА? Сигурно очакваш/ надяваш на скорошно особено/ мило и джендърско внимание от страна на ТУЛУПА?

Добави коментар

Водещи новини