Валентин Василев: В новото НС има представители на 15 партии! 

  • 16 април 2021 11:20

  • 2325
  • 0
Валентин Василев: В новото НС има представители на 15 партии! 
© булфото /архив/

Следизборен коментар на тема "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" на Валентин Василев, активен политик от времето, когато Съюза на демократичните сили (СДС) беше в своя апогей. Той е завършил някогашния ВИАС, сега УАСГ, както и журналистика в Алма матер. Беше министър на околната среда през 1991 – 1992 година и министър на търговията и туризма през 1997 – 1999 година. 

Шест партии влизали в новия парламент?! 

Я да ги преброим: коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на  –  две партии, коалиция Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от – три партии /Да България, ДСБ и Зелено движение/, коалиция Изправи се, мутри вън – три партии /Движение 21, България на гражданите, ЕНП/, коалиция БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България – пет партии / БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Екогласност, Нова зора, Комунистическа партия и клуб Тракия /. Към тях трябва да прибавим още ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен. ИСТИНАТА е, че 

в новото Народно събрание има представители на 15 партии!!! 

Повечето са представени само от лидерите си и тяхното най-близко обкръжение. И са много щастливи. Държат се като победители, въпреки мизерната подкрепа, която получиха от избирателите. Спомням си парламентарните избори в края на 1994 година. Филип Димитров беше председател на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, а аз – председател на предизборния щаб. Получихме около 26% и още същата вечер и двамата подадохме оставките си, защото приехме резултата като тежка загуба. Явно критериите за победа днес са доста занижени.
Такъв РАЗПАД на политическото пространство не е имало досега в България. 

Населението ни намалява, а броят на партиите се увеличава. 

В регистъра на партиите в България са вписани над 100!
От опит знам, че един разединен и озлобен народ не може да върви напред. Затова е време за обединение. Но къде са обединителите, къде се е изпокрила българската интелигенция, която винаги е играла важна роля в народните дела….
Покажете се, ако изобщо ви има!
 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2325 0

Водещи новини