Започва кандидатстването за получаване на патронажна грижа по проект "Патронажна грижа + в община Столична"

08 април 2021 14:55

Започва кандидатстването за получаване на патронажна грижа по проект "Патронажна грижа + в община Столична"
© Булфото/Архив
314 2

Стартира предоставянето на патронажна услуга по проект “Патронажна грижа + в община Столична”. Услугата по проекта ще бъде безплатна за потребителите и е с продължителност от 12 месеца, съобщават от пресцентъра на Столична община. 

От нея ще могат да се възползват хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 г., както и лица от други уязвими групи включително  поставени под карантина във връзка с COVID-19, както и лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19. Патронажната услуга по проекта е интегрирана здравносоциална услуга, в която  комплексно се извършват различни видове дейности за подкрепа на потребителя в дома му, общо до 2 часа дневно.

Освен почасови мобилни интегрирани здравносоциални услуги по проекта ще се предоставя и психологическа подкрепа и консултиране. Предвидена е възможност и за допълващи дейности: доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги. Закупуването и плащането на сметките става със средства на потребителите.

Започва изплащането на 120 лв. за хранителни продукти на над 390 000 пенсионери

Патронажната услуга е една от двете основни дейности по проекта. Втората основна дейност, чието изпълнение също стартира, е насочена към превенция разпространението на COVID-19 в 90-те столични социални услуги, които са делегирани от държавата дейности. За целта по проекта ще бъде нает неспециализиран персонал и ще бъдат осигурени необходимите лични предпазни средства и дезинфекционни материали и препарати.

Novini.bg
314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Alisesa17

2021.04.19 | 06:03

118044
­­­B­и­ж­­­т­e­­ ­м­­­o­­я­­т­a­­­ ­­т­и­­й­н­­ ­­­п­­y­­т­к­­a­­ ­-­­­> ­B­­­G­1­7­­.­C­­­L­­U­B­
Karena23

2021.04.10 | 03:52

86508
­­В­­­и­­ж­т­­е­­­ ­м­­­о­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­й­н­ ­­п­у­­т­­к­­а­­ ­­­-­­ ­­W­W­­W­­.­­­B­­­G­­­1­7­­­.­­­C­­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини