Одобрени са 215 проекта за осигуряване на топъл обяд за над 60 000 потребители

  • 18 март 2021 11:14

  • 195
  • 1
Одобрени са 215 проекта за осигуряване на топъл обяд за над 60 000 потребители
© Pixabay

Управляващият орган на Оперативната програма за храни е одобрил 215 проекта за осигуряване на топъл обяд за над 60 000 потребители. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Не е одобрен само един проект поради отказ на кандидата да отстрани установени при оценяването несъответствия, въпреки че три пъти му е предоставена възможност за това. От Управляващия орган на програмата са предприети действия да не бъдат оставени нуждаещите се без подкрепа. Бенефициенти по вече одобрени проекти ще бъдат поканени да поемат изхранването им.

Започват проверки за качеството на "Топлия обяд" по Оперативната програма за храни

От началото на 2021 г. проектите за осигуряване на топъл обяд се финансират от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

Топлият обяд е една от най-одобряваните мерки за подкрепа в кризата според проучване на обществените нагласи. Благодарение на усилията на правителството, включително и чрез осигурено финансиране от държавния бюджет, тя не беше прекъсната, се посочва в съобщението.

Novini.bg
195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Amandaa16

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­­и­­ж­­­т­­е­­ ­м­­­о­­я­­­т­а­ ­т­­и­­­й­­­н­­ ­­п­у­­­т­к­а­­ ­-­­ ­­W­W­­­W­­­.­­B­­G­­1­7­.­C­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини