Жена стана част от изборната администрация, без да подозира

  • 02 април 2021 20:07

  • 919
  • 0
Жена стана част от изборната администрация, без да подозира
© bulphoto (архив)

Жена твърди, че е вписана в секционна избирателна комисия без нейно знание. 73-годишната Любка Христева решава да се регистрира като наблюдател на предстоящите избори, но получава отказ.

„Тогава се обърнахме към ЦИК, оттам ни казаха, че съм регистрираната към избирателна секция, за което аз нито знаех, нито подозирах, нито някой е говорил с мен, като зам.–председател, от „Обединени патриоти“, казва Христева пред БТВ.

Председателят на ЦИК: Мерките срещу COVID-19 в изборния ден са като в ежедневието, не би трябвало да влияят

Жената показва подадената от нея жалба в Районната избирателна комисия, в прокуратурата и в Комисията за защита на личните данни.

„Никой не е говорил с мен, нито съм подавала молба да бъда регистрирана и бях безкрайно озадачена“, обяснява Любка.

След разговори с партиите, членували в коалицията „Обединени патриоти“ стана ясно, че Любка Христева е вписана като член на комисия от НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия,, сега част от патриотичната коалиция „ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива наНФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия,“. В своя позиция от партията твърдят, че жената лично е заявила желание за това.

„Любка Христева е заявила своето желание за участие като член на 36 СИК в 23 МИР София и въз основа на това е предложена като такава в първоначалния списък, изпратен до РИК. Впоследствие, при направена прецизна проверка се установява, че същата не може да представлява НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия, и да бъде излъчена от нейна квота, тъй като е изключена от партията заради неплащане на членски внос.Поради тази причина своевременно е заменена с представител на НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия,“, гласи позицията на НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия,.

Любка отрича да е заявявала подобно желание и отново казва, че не е подавала молба за член на секция. От Комисията за защита на личните данни признават, че има въпросителни в процеса по вписване на членове на СИК.

„Партиите и коалициите за съжаление практически устно се договарят с тези физически лица. На практика не могат да го докажат чрез писмените доказателства пред комисия за защита на личните данни и се оказва, че лицето има право“, коментира председателят на комисията Венцислав Караджов.

От прокуратурата казват, че все още не са запознати със случая. А Избирателната комисия в 23 район проверява случая.

Последвайте канала на

Novini.bg
919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини