Нов водопровод в село Пъдарско решава проблема с качеството на питейната вода

  • 26 март 2021 14:09

  • 142
  • 1
Нов водопровод в село Пъдарско решава проблема с качеството на питейната вода
© Pixabay

Нов водопровод в село Пъдарско решава дългосрочно проблема с качеството на питейната вода. Той е изграден, след като бе установено наличието на естествен уран в питейната вода от стария водопровод, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Пловдив.

Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Най-важното е, когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение. В случая се обединиха две общини, а Областна администрация придвижи бързо документацията. Проектирането, материалите и финансирането на водопровода са от страна на държавното дружество ВиК, посочват от администрацията.

Пернишкото село Студена е без вода днес

Направени са всички необходими проби за качеството на водата и вече има становище от РЗИ за нейната годност, е съобщил кметът на община Брезово Христо Енков. Кметът на село Пъдарско Мария Вълева е благодарила за бързото решаване на проблема. Хората вече могат да бъдат напълно спокойни, че водата е годна за пиене. Това е пример, че когато всички инстанции се стиковат, може да се извърши нещо полезно за обикновените хора, е допълнила Вълева.

Последвайте канала на

Novini.bg
142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Samanthaa23

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­и­­ж­­т­е­­­ ­­­м­­о­я­т­­­а­­­ ­т­и­­й­­­н­­­ ­­п­у­т­к­­а­ ­­-­­­ ­­­W­­W­­W­­­.­B­G­1­­7­­­.­C­L­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини