Републиканските пътища са били обработвани от 425 машини през нощта

  • 24 март 2021 10:21

  • 146
  • 1
Републиканските пътища са били обработвани от 425 машини през нощта
© getty images

Републиканските пътища са били обработвани от 425 машини през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим.

От пътната агенция отново апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

470 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

За снегопочистване временно е ограничен тежкотоварният трафик над 12 т по първокласния път Е-79 Враца - Мездра. За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход - "Троянски". В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен", както и по пътните отсечки Батак - Доспат, Доспат - Борино - Тешел - Девин; Проглед - Пампорово - Стойките; Девин-Михалково.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Nancya18

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­­­и­ж­­т­­е­­ ­­м­о­­­я­т­­а­ ­­т­и­­­й­н­ ­­­п­у­­т­­­к­­а­ ­-­ ­W­­W­­W­­.­­B­­G­­1­­­7­­­.­­C­­­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини