Министър Емил Димитров: Няма опасност от водна криза в страната

  • 20 март 2021 16:51

  • 851
  • 7
Министър Емил Димитров: Няма опасност от водна криза в страната
© Булфото (архив)

Добрата координация между Министерството на околната среда и водите и Министерство на земеделието, храните и горите, както и благоприятните климатични условия тази зима, осигуряват спокойствие, че ще има достатъчно вода както за питейни нужди, така и за поливане на земеделската продукция. Това е заявил министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, който днес е направил оглед на язовирите "Асеновец" и "Жребчево" и се е срещнал с ръководството на "Напоителни системи" ЕАД, съобщиха от Дружеството.

"Дружествата на "Напоителни системи" се управляват добре и мога да успокоя хората, че няма опасност от водна криза в страната. Има достатъчно вода в язовирите. Те са в добро техническо състояние и няма опасност от преливане", е казал Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Бургас не е заплашен от водна криза, успокои екоминистърът

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева е коментирала, че има добър диалог между двете ведомства и вече е започнало пълното възстановяване и рехабилитация на мрежата на напоителните системи в страната.

"Напоителни системи е бенефициент по подмярка 4.3, която предвижда възстановяване, реконструкция и модернизация на съществуващата инфраструктура за напояване и отводняване на земеделските земи. В Националния план за възстановяване на България са включени дейности по възстановяване на хидромелиоративната структура на 265 обекта в страната, за които са предвидени близо 848 млн. лева. С изпълнението на предвидените дейности ще се създаде възможност площите за напояване да се увеличат в пъти", е обяснила Танева.

Язовир "Жребчево" е пълен на 65 процента от обема си и към днешна дата количеството на водата е 258,4 млн. куб. м. Язовирът, който осигурява питейна вода на Сливен - "Асеновец", в момента е 22,3 млн. куб. м, е информирал инж. Пламен Иванов, управител на "Напоителни системи" - Клон Средна Тунджа.

Последвайте канала на

851 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Colleena18

2021.04.10 | 03:55

7
­В­­­и­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­я­­т­а­­­ ­т­и­й­­­н­­­ ­п­­­у­­т­­­к­­­а­­ ­-­­­ ­­­W­W­­W­­.­­B­­G­­­1­7­­­.­­C­L­U­B­­
6

2021.03.21 | 07:02

6
Водомеро напълни язовирите. Е те това е министър.
Кладенеца

2021.03.20 | 17:11

1
С напаителни системи какво стана
До ,,Кладенеца"

2021.03.20 | 20:32

5
Въпроса си задай към ...- аналЛизатора-Харизанов...
Майтапчи Йово

2021.03.20 | 20:29

4
Тикво, ама преди няколко месеца друга я пееше, как така обърна плочата изведнъж???
Ох Божкеее...

2021.03.20 | 18:44

3
Добре,че природата се смили над България,че имаше дъжд и сняг...!Иначе ако оставаше на тоя дърдорко и дървен философ да решава проблема с безводието и празните язовири...- беше тя...!!!
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 17:39

2
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини