Бургас не е заплашен от водна криза, успокои екоминистърът

  • 01 февруари 2021 12:23

  • 338
  • 1
Бургас не е заплашен от водна криза, успокои екоминистърът
© Булфото, архив

Няма място за притеснение за питейната вода на Черноморието. В момента обемът на язовир Камчия е 174 млн. куб. метра. Това стана ясно по време на брифинг в Бургас, на който взеха участие кметът Димитър Николов, министърът на екологията Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и зам.-министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

"Бургас и Варна нямат основание да се притесняват, има достатъчно количество вода дори и при силен туристически сезон", увери министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Селата Димчево и Твърдица скоро ще бъдат захранвани с питейна вода от язовир Камчия. Помпи на пожарната продължават да изпомпват водата от землището, но нивото й все още е високо, а помпената станция на “Напоителни системи”- под вода.

Емил Димитров проверява има ли укриване на екокатастрова във Варненското езеро

Стана ясно още, че свързването двата резервни язовира „Ахелой“ и "Порой“ с деривация Камчия ще продължи. А до лятото трябва да бъдат въведени в експлоатация. 

Последвайте канала на

Novini.bg
338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Реалиста

2021.02.01 | 14:26

1
Сега вече няма, защото дядо Боже свърши работата на всички показани в статията и видеото некадърници.

Добави коментар

Водещи новини