Водещите новини! Отчаяние, двойно самоубийство и цяла България в един панелен блок

  • 19 март 2021 19:03

  • 26040
  • 19
Водещите новини! Отчаяние, двойно самоубийство и цяла България в един панелен блок
© Pixabay/ Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 19 март ***

 

Ясно е, че водещите новини са около шпионския скандал, който е с нечувани размери. Това е тема, за която ще се пише и говори много. Така и трябва, разбира се, защото е важна! Ясно е, че и другата огромна тема е COVID, който отне живота на прекалено много българи и промени живота на мнозина други; мерките, ваксините… всичко това е важно и ще се спрем на него и тук, и в още много, много други новини, но преди това:

Това е една новина, която в няколко реда може почти напълно да опише всичко стряскащо и всичко повредено в България…

Двойно самоубийство – на сляпа майка и дъщеря ѝ, която се е грижела за нея. Изоставени от всички, прегърнали живот на отшелници. 

Съседите им не знаели почти нищо за тях. 

Свалени тапети, липса на нормална храна, не са имали легло, спели са на свалена от пантите врата, пригодена за легло. 

Другата дъщеря отдавна я няма, живее някъде си. Съседите почти не ги познават. Ходели пеша от и до седмия етаж, защото нямали пари за асансьор. Не е имало кой да им подаде ръка, пък дори и за единия асансьор. 

След случилото се, намерили в апартамента им щайга с няколко сухи хляба, а в кухничката имало полупразна бутилка безалкохолно и десетина празни буркана.

Но по-интересното е, че не са се криели, да ползват асансьора тайно, и не са поискали милостиня до последно. Не че някой им е предложил. 

А за капак на всичко това: 

„Преди да скочат от прозореца, жертвите оставили личните си документи и около 320 лева, заедно с бележка, че 200 лева са за ел.енергията от предходния месец“…

Плати ли са си и последната сметка. Не са взели нищо „даром“, не са се възползвали от „горките“ хора от енергото. Не че някой ще си спомня. 

Човекът, който разказал, че двете ходят пеша, защото нямат пари, самият той е безработен от година и нещо. 

В 8-етажния блок има три входа. Почти половината апартаменти са празни, защото обитателите са заминали да работят в чужбина. Има и трима починали от коронавирус. 

Едно двойно самоубийство, няколко истории и един панелен блок, които общо взето описаха България.

ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Незряща жена и дъщеря ѝ скочиха от 7-и етаж в Стара Загора

***

А сега и към останалите водещи новини…

***

Резидент на шпионската група е бившият ръководен кадър в служба "Военно разузнаване" Иван Илиев.

Той е завършил военно образование в България и чужбина, както и разузнавателна школа в Москва към ГРУ. Впоследствие Илиев става и преподавател по дисциплини с оперативна насоченост в служба "Военно разузнаване".

За първи път в новата ни история е разкрита такава група за шпионаж. Другите участници в групата са били изключително подготвени: военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Тяхната роля е била да събират и да предоставят нерегламентирано на Резидента класифицирана информация на България, НАТО и ЕС, като са имали разрешение за достъп до нея.

Повече по темата, както и подробности, хронология и ВИДЕО от прокуратурата, можете да намерите ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Ето кой е резидентът на шпионската група на ГРУ в България

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Красимир Каракачанов посочи каква информация са събирали обвинените в шпионаж

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Първи коментар от НС за шпионския скандал и има ли задържан техен служител

***

Роднини и приятели се сбогуваха с основателя на рок-група "Тангра" Косьо Марков.

Той почина на 71-годишна възраст след усложнения от Ковид-19.

Снимки и подробности ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Роднини и приятели се сбогуваха с Косьо Марков

***

Представителството на Европейската комисия в България започва от днес онлайн информационна кампания "За да бъдем здрави и заедно" в подкрепа на имунизацията срещу COVID-19 у нас. Тя се осъществява и със съдействието на Министерството на здравеопазването.

Популярни и уважавани медицински специалисти записаха видео послания, които ще се излъчват на страниците на Представителството на Европейската комисия във Фейсбук и Туитър в следващите седмици.

Лекарите споделят емоционални разкази за своите лични преживявания през изминалата година на пандемия и посочват множество логични аргументи в полза на безопасните и ефективни ваксини, одобрени в Европейския съюз.

Повече ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓

ЕК и наши лекари с призив към населението ни да се ваксинира срещу COVID-19

***

ВАЖНО! 

"Център за обществена подкрепа" и "Център за социална рехабилитация и интеграция" в Ловеч ще поддържат "гореща" телефонна линия във връзка с епидемичната обстановка заради COVID-19, съобщават от общинската администрация.

На телефон: 0876552576 всеки карантиниран или от рискова група в община Ловеч може да потърси помощ за хранителни продукти, лекарства и вещи от първа необходимост.

Повече ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Открита е "гореща" линия за Ловеч заради коронавируса, психолози помагат на гражданите да преборят паниката

***

Над 60 са гражданите, избрали да се ваксинират през днешния ден (данните са до 16.00 ч.) във ваксинационния пункт на УМБАЛ „Св. Анна“ в София.

Повече подробности за ваксинацията ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Над 60 граждани се ваксинираха днес в УМБАЛ "Св. Анна"

***

И… тематичен финал:

Естония призна океанограф, работил в обект на НАТО, за виновен в шпионаж в полза на Китай. Това е първият подобен случай в страната, който не е свързан с Русия, отбелязва АФП.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Естония осъди китайски шпионин

***
 

Последвайте канала на

Novini.bg
26040 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Dorisa17

2021.04.10 | 03:55

19
­­В­­и­­ж­­­т­е­­ ­м­­­о­­я­т­­­а­­­ ­­­т­и­­й­­н­ ­­­п­­у­­т­к­а­­ ­­­-­­ ­W­W­­W­­.­­­B­­G­­­1­7­­.­­­C­­­L­­U­­B­
gost

2021.03.19 | 20:15

6
убийци политици и олигарси,докарахте хората до просешка тояга и да ровят по кофите за боклук.
до червения боклук под мене

2021.03.21 | 11:22

18
За такива като те.бе НИКОЙ не съжалява тука в БЪЛгария, червен олигофрене! Стой си там в партизанската квартита на запад на идръжка на БКП-БСП- КГБ и си е.би п.утката майчина. Като ти остане нЕкое и друго евро в края на месеца си купи нов компютър , за да си даунлоднеш КИРИЛИЦА , русофилитик миризлив!
Scherifa

2021.03.19 | 22:01

11
I oshte neshto!!! Sahtata taya sgan isgoni 3-4 miliona obrazovani i kadarni Balgari v cugbina. A sega ,molym vi se bratya Balgari v cugbina glasuvaite. IDIOTI.
дико

2021.03.20 | 07:47

16
След 89г. нямаме никакви тайни нито армия която да представлява интерес . Под чие давление армията ни от 100 000 стана 17000 , а стотици годни самолети и друга техника беше нарязана . Коя друга държава го направи това . Къде са и на какво приличат опразнените казарми и летища . Слави е прав - Н Я М А ТАКЪВ НАРОД , който сам да си унищожи и селското стопанство /храната на народа/, а на главния идеолог за това да му именуваш площад .
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.21 | 11:18

17
виновният е ясен - радю п.утколизача на държавна издръжка. - няма вирус, няма строителство, няма пари! Това е БКП-БСП-ДС! ЗАТОВА един де.бел , голям, прва и корав БЪЛГАРСКИ к.ур за бесепе.дерастите на 4.4. ДА ги пратиме ЗАВИНАГИ! да достроят с визиите си цъфналата им родина, ПИЯНА ПРОСИЯ!
Hell

2021.03.20 | 00:16

15
Знаете ли кое е най-доброто средство за увеличаване на мъжката потентност? Прочетете на --- Senstos.Com
майор Николов

2021.03.19 | 23:57

14
Каракачанов трябва да подаде оставка..Не е контролирал,с което е допуснал това в неговото министерство.

2021.03.19 | 22:11

13
Проклети да сте всички, които докарахте до България до това жалко състояние, вие сте убийци на български народ, вие унищожихте българския народ и българската държава, не мога да го гледан, онзи неграмотен и прост селяндур и тиквен бунак, който от сутрин до вечер ни обяснява колко сме се развивали добре, какви големи успехи сме имали, какъв икономически растеж и как ни се възхищават в Германия и ЕС...

2021.03.19 | 21:25

8
На 4ти април всички гласувайте!
Scherifa

2021.03.19 | 22:11

12
Za koi ot Vsickite IDIOTI

2021.03.19 | 21:26

10
На 4ти април всички гласувайте!

2021.03.19 | 21:25

9
На 4ти април всички гласувайте!
ХХХ

2021.03.19 | 20:31

7
ПРИ КОМУНИЗМЪТ НА ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ ПОСТРОИХА СЕ НАЙ-МНОГО ПЪТИЩА БИБЛИОТЕКИ КИНА ТЕАТРИ И УЧИЛИЩА ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ДОРИ ЕДИН ПРОСЯК ПОСТРОИ СЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ИМАМЕ ТОК ПОСТРОИ СЕ ЦЯЛОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ВСЕКИ ИМАШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА И НЯМАШЕ ЕДИН БЕЗРАБОТЕН ВСЕКИ ДЕН СЕ ОТКРИВАХА ЗАВОДИ И ЦЕХОВЕ А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПЪЛНИ СЪС ИСТИНСКА ХРАНА БЕЗ ГМО И МНОГО ВКУСНА А УБИЙЦИТЕ ЛЕЖАХА ДО ЖИВОТ ВЪВ СПОРТА БЯХМЕ ВЪВ ТОП 5 НА СВЕТЪТ А ПО СМЪРТНОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧИ СЪС 3 МИЛИОНА НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ ВСЕКИ ИМАШЕ ПО 2-3 ЖИЛИЩА А ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ НОМЕР 1 ВЪВ ЕВРОПА СЕГА Е ТОЧНО ОБРАТНОТО КОИТО НЕ ВЯРВА ЧЕ Е БИЛО ТАКА ДА ПОПИТА РОДИТЕЛИТЕ СИ НЕКА ХОРАТА КОЙТО СА ЖИВЕЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ КАТО МЕН ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ БЕШЕ ТАКА А ТЕЗИ КОЙТО НЕ СА ДА НЕ ПИШАТ ПО ТЕМАТА

Добави коментар

Водещи новини