Червената шапчица по Езоп

  • 09 март 2021 10:56

  • 1532
  • 0
Червената шапчица по Езоп
© youtube, булфото /архив/

- Червена шапчице, иди при баба ти и ѝ занеси питка и масълце. Но преди това я попитай за кого ще гласува. Ако гласува за нашите – дай и питката и масълцето, ако ли не – хващай пътя на обратно. Но масълцето и го дай само след като си е дала гласа. Плюс това в кошничката съм ти сложила няколко плаката, като минаваш през гората да ги закачиш, че тъпите горски животни да знаят какво да правят.
  

- Добре, мамо. А кои са нашите?
    - Още не знам. Чакам офертите, но докато стигнеш до баба ти ще ми ги сведат и аз ще ти пратя съобщение.
    - Добре, мамо. Нещо друго да ми кажеш?


    - Можеш да уговориш малко купени гласове. Не им обещавай по повече от тридесет лева… Не! Обещавай им по триста, а като дойде време за плащане ще променим условията.
    - Друго?
    - Ако видиш налепени плакати – късай ги. Все едно на кой са. Ще ни дадат пари за нови.

Ако те спрат телевизии за интервю – бягай да не се излагаш.

Не се спирай да береш цветя. Особено гербери и рози. Ако видиш паднало от гнездото птиче – подминаваш. Ти не си да помагаш, а да увещаваш хората да бъдат добри и да гласуват за когото трябва.
    - Добре мамо? Това ли е всичко?
    - Не. Прави каквото искаш, но гледай да не се набиваш на очи. Затова свали тази червена шапка и си сложи качулка. Плюс това ако дадат пари от някоя друга партия само ще се излагаме с това червено боне.
    - И освен това, ако срещнеш вълк е добре да направиш коалиция с него. Да не вземеш да се съюзиш с някой заек или сърничка.

Вълците имат бъдеще.

Също така можеш да се съюзиш с прасетата, но с тях по-внимателно, че целите са в лайна и могат да те оцапат. Отбягвай славейчетата – те само пеят и нищо не правят. Какво да ги правиш- артисти.
    И накрая ето ти един пистолет.
    - За какво ми е?
    - За охрана. Ако някой заек или таралеж те нападне имаш правото да го застреляш при самозащита. Когато стреляш винаги пускай и по един куршум в главата. Така самозащитата е по-сигурна.
    - Благодаря ти, мамо.
    - Като каза мама и се сетих. Трябва да ти кажа нещо, което така или иначе ще го чуеш скоро. Аз не съм ти майка. Взела съм те на осиновяване и винаги мога да те върна в гората ако не си вършиш задълженията. Разбрахме ли се?
    - Ако не си ми майка, какво си?
    - Аз съм твоя народен представител, недосетливке!

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
1532 0

Водещи новини