Обезопасяват присовските завои край Велико Търново

05 март 2021 14:23

Обезопасяват присовските завои край Велико Търново
© pixabay
860 1

Областно пътно управление - Велико Търново, подготвя провеждането на открита процедура по Закона за обществените поръчки за изработване на разширен идеен проект с извършването на пълни геоложки проучвания и Подробен устройствен план за изграждането на около 2,5 км ново трасе на път I-5 Велико Търново - Габрово /от км 105+430 до км 107+900/, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Отсечката e от южния вход на Велико Търново до началото на обходния път на Дебелец и е позната като Присовски завои.

Борисов инспектира тунел "Железница", съоръжението ще е готово през септември

По нея преминава трафикът от проходите "Шипка" и "Република" в посока София, Варна и Русе. Участъкът е с няколко последователни обратни криви с малък радиус и при шофиране с несъобразена скорост е възможно напускане на пътното платно. В недобро състояние са асфалтовата настилка и отводняването на пътното платно. С изместването на трасето на първокласния път ще се обезопаси отсечката, ще се улесни трафикът в участъка и ще се повиши безопасността и комфортът на пътуващите. Предвижда се обществената поръчка да започне през май т. г. Планираният срок за изпълнението й е 100 календарни дни. Бъдещият изпълнител ще трябва да изработи разширен идеен проект за ново трасе с дължина около един километър, да извърши пълни геоложки проучвания и да изработи Подробен устройствен план. Въз основа на готовия проект след това ще се възложи строителството на отсечката.

Мая Йорданова
860 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Rachela17

2021.04.10 | 03:56

91569
­В­­­и­­ж­­­т­е­­ ­м­­о­­­я­т­­­а­ ­­­т­­­и­­­й­н­ ­­­п­у­­­т­­­к­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­­W­W­­.­­­B­G­­1­­­7­­.­­­C­­­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини