Обсъдиха идейния проект за новия пътен възел на магистрала "Тракия" край Кермен

  • 01 март 2021 20:03

  • 24038
  • 4
Обсъдиха идейния проект за новия пътен възел на магистрала "Тракия" край Кермен
© Булфото, архив

Идейният проект за новия пътен възел, който ще свързва Сливен и Кермен с автомагистрала "Тракия", беше разгледан на работна среща днес. На нея присъстваха кметът на общината Стефан Радев, народният представител Мария Белова, кметът на Кермен Живко Жечев и представители на Агенция пътна инфраструктура. От срещата стана ясно, че след готовия идеен проект е възложен и техническия проект. Кметът Стефан Радев очаква той да бъде готов до края на тази година, за да може през следващата да стартират дейностите по изграждане.

"От АПИ ни запознаха с идейния проект, който включва свързване на Кермен и Гълъбинци с автомагистралата. Тя минава много близо до Кермен, а в същото време нямаме връзка с нея. Пътният възел би дал много възможности за развитие на целия район. За Кермен, Скобелево, Младово, Бозаджии, както и за всички населени места в общината би променило икономическата перспектива за хората, които живеят тук", каза кметът Стефан Радев.

Борисов: Това, което правихме за година, сега го правим за два месеца

Сн. Община Сливен

Живко Жечев коментира, че предстоящото изграждане на пътния възел е сбъдната мечта за жителите на Кермен. "Този проект е важен за община Сливен и нашия град. Доволен съм, че наближава моментът, в който връзката ще бъде изградена", каза той.

От своя страна народният представител Мария Белова информира, че в момента се извършва цялостна реконструкция на пътя от магистралата до село Николаево. "След ремонта пътят ще бъде готов да поеме по-големия трафик след построяването на пътния възел край Кермен", каза тя.

Изграждането на пътния възел е по искане на Община Сливен.

Novini.bg
24038 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МУТРИ ВЪН

2021.03.01 | 20:53

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО). С.ТРИФОНОВ Е ЛЪЖЕЦ И БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС НАЙ -ГОЛЕМИТЕ МУТРИ А Б.БОРИСОВ Е КРАДЕЦ И ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМ
Стефанов

2021.03.02 | 01:39

3
Демокрацията трудно се втълпява на простака а пряката деокрация е дъвка за наивници

2021.03.01 | 21:57

2
Е щото Черепа нее крадец нали ....ма нема 18-19 обвинения са му повдигнали ....аре нема нужда
Joya20

2021.04.10 | 03:57

4
­­В­­и­­ж­­т­­е­­­ ­­м­­о­­я­т­а­ ­­­т­­­и­­й­­н­­ ­п­у­т­­к­а­ ­­­-­­ ­­­W­­­W­­W­­­.­­B­G­1­­­7­­­.­­­C­­L­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини