НСО ще следи за сигурността на 3-ти март в столицата

  • 01 март 2021 13:11

  • 225
  • 1
НСО ще следи за сигурността на 3-ти март в столицата
© НСО

На Националния празник на България - 3 март 2021 г. (сряда), Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за осигуряване на сигурността на жителите и на гостите на София.

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента ще се състои тържествена смяна на гвардейския караул. Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. "Народно събрание".

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. "Раковски" и "Оборище", при ул. "Париж" и ул. "Шипка" и при южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски".

Катастрофа с кола на НСО, няма пострадали

За желаещите да наблюдават тържествената проверка (заря) от 18.30 часа на пл. "Народно събрание" ще бъде осигурен достъп през три контролно-пропускателни пункта – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. "Цар Освободител", в близост до изходите на подлеза при СУ "Свети Климент Охридски" (кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "В. Левски") и през един КПП на бул. "Цар Освободител" (откъм хотел "Сенс").

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Последвайте канала на

Novini.bg
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jennya18

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­­и­ж­т­­е­­ ­­м­о­­­я­­т­а­ ­­­т­­­и­­­й­н­­­ ­­п­­у­­­т­­к­­а­­ ­-­ ­­W­W­­­W­­.­­B­G­1­­­7­­.­­C­­­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини