Програми може и да няма, но лозунги и паника – до шията

26 февруари 2021 17:44

Програми може и да няма, но лозунги и паника – до шията
© Илия Бешков, „Бай Ганьо чете „Бай Ганьо“, 1947 г.
2081 0

Прави впечатление, че електоралната единица се лута между: „таа болеС е измислена, нема им се ваксинирам на тея!“

… и…

„Искам руската вакЦина!“

Имайки на-у-в-предвид, че Бай Ганя му е национален герой на българина, нищо не би трябвало да изненадва драгия читател, наивно решил, че този цирк, който гледа, е всъщност театър. 

*

Може и да нямаме програми откъм партийните суфльори, мениджъри и агенти (ще ме прощавате за грозната дума, тя… е по друг повод, не „такива“ агенти, макар че…), но поне сценки и скечове, за убиване на времето, имаме бол!

Както и в Холивуд, актьорите и режисьорите, които имат най-добрите агенти, получават най-добрите роли. Така и в българската политика, където има най-много и добри агенти, се получава най-силен цирк. Или театър – хайде, ако ще се почувствате по-добре, ако си мислите, че гледате театър. 

БСП внася днес в Народното събрание проекторешение за предприемане на действия за доставка на руската ваксина Спутник V. 

Пф, мà, разбира се. Какво ли може да се обърка? 

Руснаците още дори не са кандидатствали за одобрение на ваксината в ЕС, но...

... Корнелия Нинова иска от Спутник. Вероятно, самата тя ще се ваксинира с руския продукт, точно както се вози на руска кола, гледа руския си телевизор, говори по руския си телефон и детето ѝ учи в руски… о, чакай…!

Не знам дали сте разбрали, но руснаците наистина още не са кандидатствали за одобрение, а всичко друго си е чист ПР тарикатлък за червени бабички.

Ето какво показва разследване на Свободна Европа: „Ако и вие сте останали с впечатлението, че руската ваксина съвсем скоро ще бъде разрешена в ЕС, за това си има причина. Производителите на ваксината от седмици твърдят, че са подали официално заявление за разрешението на продукта в Европейския съюз. Тези твърдения бяха подети от руски медии и цитирани от издания в редица държави, включително и в България[…] 

Тя обаче няма да стигне и обяснението за това е много просто. Европейските здравни власти не са получили от производителите на ваксината документи за извършване на оценка и издаване на разрешение. Това значи, че препаратът няма да стигне до европейския пазар поне в близките месеци[…] 

Директорката на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) Емър Кук: „Трябва да кажа много ясно, че въпреки контактите ни с [производителите] на руската ваксина, в момента се намираме на етап научни консултации. Не сме получили искане нито за оценка, нито за допускане до пазара [на ваксината]“, каза тя в отговор на въпрос“.

Както казах: ПР тарикатлък за червени бабички.

*

А сега и при другите със силни агенти…

ВМРО си има ново острие и това е Ернестина Шинова. Тя е жената на… на… как се казваше пича с дългата коса и брадата? Не, не Дядо Коледа, другият. Ами, забравих му името на човека, той беше толкова деен и гласовит преди изборите, пратиха го в Брюксел и не съм го чувал оттогава, не съм го и виждал, а аз бързо забравям (все пак съм 87,5% българин и това сериозно се отразява на политическата ми памет – като на златна рибка е). 

В много от случаите тяхната политическа платформа съвпада с моите виждания“, каза Шинова и допълни: „Аз не мога да си представя някой да ме нарича „раждащ родител“. Аз съм майка и се гордея с това. Мисля, че на тези географски ширини понятието майка все още е свято“.

Мм… аз лично не мога да си спомня някой, нещо, някога да е предлагал да се прави на майките. Или на думата „майка“. Но знам точно от коя митология изпълзя тоя страх и кой го пусна. 

И не мога да отрека, че влизането с бутонките напред на Шинова е гениален ход на някой агент. Ако не ги плашите хората, няма да има от какво да се страхуват. Ако заживеят спокойно, хептен няма да ви гласуват на вас! Така че… хитро, хитро. Плашете ги добре, да не се замислят, че иначе – страшно. Ако мога да предложа още идеи: 

*Аз не мога да си представя да живея в страна, в която се разработват планове за ядрени опити над населението (по повод факта, че имаме ядрени инженери);

*Аз не мога да си представя да живея в страна, в която ще ни насилват да ядем сурово месо (по повод факта, че имаме суши ресторанти);

*Аз ще се боря до последен дъх за правото си да посещавам християнски храмове и да се моля на Христос (по повод факта, че църквите имат работно време и са затворени през нощта);

*Аз се противопоставям на изгейването на нацията и насилственото джендърифициране, спуснато от Брюксел, Вашингтон, Ротшийлд, Сорос и Аполо 13 (по повод факта, че сме видели трима кльощави с шарени гащи на Витошка).

Имам и още идеи, мога да добавя. 

*

„Сега е моментът, в който всички тези хора, които не желаят да се разхождат с имунизационни паспорти, да излязат и да изразят правото си на глас“, каза Мангъров и допълни: „Всички, които са "за" тези папагалски мерки, които при това са и неефективни - не са от страната на хората, които все още се колебаят дали да гласуват. Именно затова апелирам - всеки един човек, който иска да се променят нещата в правилната посока, да излезе на 4-ти април и да гласува за това, за което и ние се борим – връщане към нормалния начин на живот“.

И, както винаги, най-любимите ми новини идват от лилавия спектър на червения агентурен ъгъл в беге политиката. АБВ и Мангъров. 

Толкова си отиват тия две неща, че не знам как не са се намерили по-рано. Те са така естествени за комбинация, като киселото мляко и краставиците в таратора, като мокрото вълнено бельо и обрива по чатала, като лекарство против констипация и… щастливата усмивка на пациента, бе, вие какво си помислихте, човекът е лекар. 

Човекът, също така, е известен и с това, че преди почти година обеща да си скъса дипломата, ако вирусът не изчезне до лятото. 

Лятото си дойде, отиде си, есента дойде, зимата, пролетта чука на вратата… Мангъровата диплома и вирусът, и двете, все още са тук. 

Атанас Мангъров. Който е известен с думите: „… обединение СРЕЩУ ТАЗИ НЕЯСНА И НЕВЕДОМА СИЛА, КОЯТО НЕ ЗНАМ КАКВА Е, НО ТЯ СЪЩЕСТВУВА“. Не-е… това не е по повод вируса, не се заблуждавайте. Това е по повод „световната конспирация“. 

Въобще не смятам да споря с „доказателствата“ и „тезите“ на националния герой, защото се чувствам все едно споря с анимационен герой…

Ако някой е решил, че Мики Маус е истински, то аз нямам нужната психиатрична квалификация да го разубедя. Така че, знаете си – той човекът за едната истина го прави, вие пà, кой каза: „за пари“? Наредил се е в листите и чака. То и моето куче така, като си режа луканка, просто ми прави компания, като се бута до мене, не за друго…

 

Не искам да казвам „Казах ли ви!“, но… Казах ли ви!

...

Александър Томов
2081 0

Водещи новини