Карловското село се наводнило заради непочистено речно корито

  • 09 май 2012 09:53

  • 1241
  • 0
Карловското село се наводнило заради непочистено речно корито
©

Прелял напоителен канал, заради непочистеното корито на река Мъртвица, е причината за наводнението в карловското село Дъбене, съобщи за Дарик областният управител Здравко Димитров.

„Оказа се, че тук е най-ниското място на Карловското поле и тук е водосбора от всички населени места, минава един канал, който е прелял и е наводнил къщите”, обясни Димитров. Преди десетина дни Областна администрация е проверявала язовирите, заяви още той и уточни, че трябва да се почисти коритото. „Не веднъж сме казвали коритата на реките, под мостовете да се почисти”, каза той. По думите му за това отговарят от „Напоителни системи”, а в населеното място кметът.

В селото тази сутрин пристигнаха и министрите на вътрешните работи и земеделието Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, както и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Николай Николов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини