Кога децата трябва да се учат на толерантност

  • 24 февруари 2021 09:45

  • 170
  • 9
Кога децата трябва да се учат на толерантност
© Pixabay

Първите стъпки в уроците за толерантност се предават с личния пример. “Много вярна е българската поговорка: „Не се притеснявайте как ще възпитавате децата си, те така или иначе ще станат като вас. Възпитавайте себе си“, казва Десислава Дамянова от „Академия за емоционална интелигентност пред БНР.

Да се приемат и уважават различията, най-напред вътре в семейството, така се учат децата на уважение към личността. Реакции към роднини, съседи, хора в различен социален статус, различен етнос, хора в неравностойно положение.
Подпомогнати са първите 193 деца със средствата от "Българската Коледа"

“Важни са разговорите с децата, за културата и обществения живот, когато развием в едно дете солидарност и емпатия, това помага за неговата социализация и за това то да приеме различията в другия”, казва Десислава Дамянова. “Децата трябва да се научат да мислят, а не само да изпълняват“, каза в заключение Десислава Дамянова.

Последвайте канала на

Novini.bg
170 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.02.24 | 10:39

5
Децата трябва да се научат да мислят! Точно казано! И когато някой бива толериран заради произход, социално положение, сексуална ориентация и се налага да се съобразяват, защото този някой бил различен, но пречи на всички останали и на тези останали им се вменява чувство за вина, че не се съобразяват с този специален различен, трябва да мислят защо, от къде идва, кой стои в основата на цялата работа с подмяната на основни човешки ценности и процеси!

2021.02.24 | 11:43

9
Пречи с това, че едно малцинство, за което няма задължения, правила и отговорности, а само привилегии, е оставено да си прави каквото му скимне и остава безнаказано, но ако го наречеш с истинското му име или отвърнеш със същото, веднага скачат хиляди организации, които ти обясняват как му нарушаваш правата и го дискриминираш! И едно друго "общество" на лизбоси, педерсти и т.н. трябвало да си правят нЕкви цветни парадчета, за да ги видят всички колко били различни, важни и несправедливо пренебрегвани! Пречат с това, че непрекъснато някой трябва да се занимава с тях, с техните чувства и да ни навират специалното си "различно" в ежедневието ни! Откъде накъде трябва да бъдат приучавани децата на техните измислени ценности! Нагло казваш? Скоро ще може да си избереш друга планета, на която спокойно да си съществувате там с твоите другарчета!

2021.02.24 | 11:08

6
И с какво точно пречи на всички останали някой, който е различен? И като цяло е нагло и глупаво да говориш от името на всички останали, не мислиш ли?
Българин

2021.02.24 | 10:19

4
Серийните убийци и обратните са две онеправдани малцинства и трябва да сме толерантни към тях. Те не са виновни, че са се родили с дефектен организъм и мозък и трябва да приемем техните културни различия. Серийните убийци и обратните са като нас, имат същите права и трябва да ги оставим да правят каквото им харесва.
До Българин

2021.02.24 | 11:16

8
Защо ни занимаваш със семейните си проблеми?
Штрюнц

2021.02.24 | 11:15

7
Начинът, по който е написано заглавието веднага прихваща вниманието на комплексираните от бедност глупаци и ги кара да си излетят комплексите в коментарите. Много по- добро заглавие би било, "Кога децата трябва да се научат да избягват насилието."
Фончо 1

2021.02.24 | 09:49

1
Защо трябва ?

2021.02.24 | 10:02

3
ето защо - Азис мечтае да е Мадона ....и ред други откачени неща....
някой

2021.02.24 | 09:55

2
От къде на къде? Няма закон и сила на този свят, които да ме принудят да стана толераст или да възпитавам децата си в толерастия!

Добави коментар

Водещи новини