И автомобилите с ваксини закъсали в преспите. Шефът на АПИ: Стихията беше ужасна

28 януари 2021 11:29

И автомобилите с ваксини закъсали в преспите. Шефът на АПИ: Стихията беше ужасна
© Булфото, архив
521 1

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" инж. Даниел Иваничков дадоха брифинг за актуалната пътна обстановка. Това се налага заради силните снегонавявания, които оставиха някои части на страната блокирани. Пътища също бяха затворени заради лошото време. 

От АПИ увериха, че снегопочистващите машини са на терен и не са спирали да почистват. Все пак обаче е имало ураганни ветрове, което са причинили извънредните ситуации. По думите на Терзийски, ако има нарушения в дейностат на фирмите, ще има глоби.

Над 600 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

Терзийски обясни, че над 20 души са били евакуирани през вчерашния ден. Закъсали са били дори автомобилите, превозващи ваксини.

Имало е и бременна жена, която е била в една от колите, изчакващи на пътя край Добрич. Според шефа на АПИ тя обаче е била уведомена, че е по-добре да се върне. Имало е и хора, които са пътували за хемодиализа. 

"Още вчера предупредих да се избягва пътуване в Североизточна България, защото наистина стихията беше ужасна", настоя още Терзийски.

Novini.bg
521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Горски

2021.01.28 | 12:06

1
Тия от АПИ все някой им виновен.Еми свършете си работата веднъж бе.Само заплатите си вдигате.

Добави коментар

Водещи новини