Над 600 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

28 януари 2021 10:10

Над 600 машини са обработвали републиканските пътища през нощта
© Булфото, архив
128 0

През нощта 611 снегопочистващи машини са обработвали пътищата от републиканска пътна мрежа, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Обработката на настилките продължава, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Обстановката в област Добрич постепенно се нормализира, въпреки че на места от снегонавяванията преспите достигат до метър и половина. Изцяло отворен за движение е второкласният път Добрич - Балчик, възстановено е движението на коли до 12 тона по пътищата Варна - Добрич - Генерал Тошево, Шумен - Тервел - Силистра, Орляк-Зърнево и Честименско-Каблешково.

Работи се по разчистването на пътищата Добрич - Генерал Тошево, Добрич - Силистра, Шабла - Балчик. Големи снегонавявания има на пътищата Балчик - Оброчище и Балчик - Каварна - Шабла.

В област Варна поради снегопочистване е ограничено движението по третокласните пътища: Аксаковска панорама - Кичево, Суворово - Ветрино, Оброчище - Кичево, Венелин - Садово и Аврен - Синдел. В област Силистра е затворен за движение на коли над 12 тона третокласният път Каблешково - Межден. В област Бургас е ограничено преминаването в участъка Изворище - Каблешково.

В област Шумен поради снегонавяване е спряно движението по пътя Шумен - Каолиново в участъка между с. Златна нива и с. Войвода. Има обходнен маршрут.

Няма затворени пътища в област Благоевград

Ограничено за всички автомобили поради влошената метеорологична обстановка е преминаването през проходите "Троянски" и "Дюлински". В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала".

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Novini.bg
128 0

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар