Община Асеновград награждава най-добрия производител на домашно вино

  • 27 януари 2021 15:31

  • 318
  • 0
Община Асеновград награждава най-добрия производител на домашно вино
© Община Асеновград

Общо подадените проби за винения конкурс в Асеновград са 63. От всички тях, 16 са от типичния за Асеновград мавруд. Други три вина са произведени от каберне совиньон, като едно от тях е пелин. Две са от рубин, едно от които е розе. От совиньон блан има една проба, от тамянка – две, от булгар – една. В състезанието се е включил и един производител на бяло вино, направено от мавруд. Жените са шест на брой, а мъжете - 57. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Участниците, които са се включили тази година в конкурса на община Асеновград за "Най-добро домашно вино", са не само местни жители. Проби за оценяване са подали и производители от Пловдив, Куклен, Хасково, и селата Крумово, Тополово, Нови Извор, Избеглии и Брани поле.

Асеновград вече разполага с чисто нов фитнес на открито

Поради усложнената епидемична обстановка ще бъдат спестени част от ритуалите. Връчването на наградите най-добрите винопроизводители ще се проведе на 01.02.21 г. - Празникът на Свети Трифон, в който празнуват лозарите и винарите. Тържествената церемония ще започне точно в 10:30 ч. пред паметника на Чорбаджака на улица "6-ти януари" в Асеновград.

Последвайте канала на

Novini.bg
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини