Д-р Маджаров: Опитите за прогнози при тази пандемия се оказаха невъзможни

  • 27 януари 2021 08:38

  • 648
  • 2
Д-р Маджаров: Опитите за прогнози при тази пандемия се оказаха невъзможни
©

Опитите за прогнози при тази пандемия се оказаха невъзможни. Това коментира д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

За тази година успяхме да постигнем баланс между здравните мерки и политическите решения, подчерта д-р Маджаров.

Големият ръст на заболели през есента, до голяма степен, се дължи на дългото общуване на хора на празненства в заведения и вкъщи, тъй като има значение времето, в което става този тип общуване - празненствата протичат часове, така има по-голяма обмяна на вируси и бактерии.

827 са новите случаи на коронавирус

"Единствената светлина в тунела пред такива бизнеси, като хотелиерският, ресторантьорският, изобщо забавната индустрия, е ваксинирането. И максимална част от персонала на тези заведения, и изобщо от обществото да бъде ваксинирано. Това е начинът да заживеем живота си по същия начин", заяви д-р Маджаров. При ваксинирането по-скоро ще зависим от доставките, отколкото от организацията, подчерта председателят на БЛС, като поясни, че ако има достатъчно ваксини, те ще бъдат поставени.

Ваксинирането на възрастните хора у нас започна по-късно, отколкото в други страни. По думите на лекаря те могат да бъдат изолирани, докато хората на предния фронт не могат да бъдат изолирани.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
648 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сметкаджии

2021.01.27 | 09:22

2
и какда прецениш божието правосъдие с методите на лукавия
Народа

2021.01.27 | 09:11

1
Как бе вашия математик много бърза ги пресмята я го пуснете веднага,само дето не можа да сметне как при тоя голем мор,в България има намаляване на смъртността.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини