От асоциацията на професионалистите по здравни грижи отговориха на Ицо Хазарта

  • 26 януари 2021 13:05

  • 28509
  • 94
От асоциацията на професионалистите по здравни грижи отговориха на Ицо Хазарта
© Булфото (архив)

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своето безпокойство и категорично несъгласие с думите на българския рапър Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, съобщиха в позиция до медиите от БАПЗГ. 

В национален телевизионен ефир той каза: “Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са му приоритет. И макар методите да са се променили много от тогава, резултатът е един и същ”, което прозвуча като арогантен и абсолютно недопустим паралел между усилията на здравния министър Костадин Ангелов за овладяване разпространението на COVID-19 в България и действията на историческа личност, довели до смъртта на милиони човешки същества с възпламеняването на Втората световна война и изграждането на лагерите на смъртта. 

Ицо Хазарта към здравния министър: Навремето един политик преценил, че евреите не са му приоритет

Уважаеми г-н Петров, да говорите от висока обществена трибуна  абсурдни неща е опасно за обществото. Паралелът, който направихте, е неверен и абсолютно недопустим и то в навечерието на Международния ден на Холокоста!

Днес, когато целият свят е изправен срещу COVID-19 и търси с общи усилия пътища на спасение, за да се съхранят възможно най-много човешки животи, Вие г-н Петров си позволихте да обиждате на висок глас един лекар в лицето на министър Костадин Ангелов, който, заедно с експертите от Националния оперативен щаб, търси най-верните решения с първи приоритет – запазване здравето на нацията. Хвърляйки тази недопустима обида, Вие поругавате всички усилия направени от медицинските специалисти у нас за лечението и спасяването на пациенти с коронавирусна инфекция. Поругавате медиците и обикновените хора, които платиха с живота си в тази трудна битка с невидимия враг.

Ицо Хазарта скочи на здравния министър

Бихме искали да припомним, че когато бяха въведени по-строгите противоепидемични мерки на 27 ноември 2020 г. заболеваемостта от COVID-19 в България беше 2,5 пъти по-висока на 100 000 население в сравнение със средната 14-дневна заболеваемост в ЕС. След въвеждането на мерките броят на заболелите от коронавируса спадаше с бавни темпове, което наложи удължаване на мерките до края на януари 2021 г. В момента заболеваемостта, хоспитализациите и смъртните случаи са значително намалели, но в никакъв случай не бива да се прибързва. Нека не пропиляваме с лека ръка постигнатото с толкова много усилия! 

За целта е нужно да се вслушваме в думите на експертите. Смятаме, че е нужно да се обсъди поетапно и приоритетно стартиране на дейностите в различните области на социалния и икономическия живот при непрекъснат анализ на данните за заболеваемостта. По този начин няма да се компрометират постигнатата ниска заболеваемост и започналия процес по ваксиниране на приоритетните групи. Още повече, че предстои стартирането и на масовата ваксинация срещу коронавируса. 

Необходимо е да се вземе под внимание и факта, че у нас вече има регистрирани заболели от английския вариант на COVID-19, който според експертите е значително по-заразен.

Това крие опасност от драстично увеличаване на броя на заболелите и на хората с тежко протичане на болестта, които ще имат нужда от болнично лечение. Ситуацията в Европа е изключително напрегната - Норвегия, Испания, Германия, Франция и други европейски страни продължават да затягат мерките с нови ограничения, включително и за бизнеса.  

Уважаеми сънародници, нека се обединим, за да преминем заедно по възможно най-добрия начин през трудните изпитания на днешния ден! Призоваваме ситуацията да не се политизира! Нека се доверим на експертите – на хората, за които всеки човешки живот е ценен независимо от пола, расата, религията и политическите пристрастия, пишат от БАПЗГ. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
28509 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар
анонимен

2021.01.27 | 18:48

94
Mного добре намеква този Ицо Хазарта - не се учудвайте ако заради "грижа за здравето" започнат да пъхат в лагери тези, които не искат ваксина, обявявайки ги за заразни. И това ще се случи. Така е защото започва Библейската Голяма Скръб, това е само началото на страданията. Да изпълняват план за процент ваксинирани с ваксина пълна с отрови, генномодифицираща хората и с чип, чрез който ще ви зомбират, за да се смирите и не протестирате. И след това идва белега на антихриста на дясната ръка или челото, без който няма да се купува или продава, а който го вземе губи душата си, няма прошка, даже и при покаяние. Покайте се и вярвайте в Евангелието, само ИСУС ХРИСТОС (ЯШУА МЕСИЯ на еврейски) може да ви защити от това време на скръб.
Борисова

2021.01.26 | 23:14

88
Ицо е напълно прав.Министъра прави това което ме заповяда премиера .Той се готви за депутат.юБоядисал си косата. Да каже каква му е заплатата.
до червения боклук под мене

2021.01.27 | 10:33

93
Ти явно си експерт и умен. Айде последвяай тогава експертите и умните и освободи нас, простите, от приъствието ти нагъл, гнусен миризлив бесепердерастЕ! Заминавай веднага за Пияна Просия да ти е.ба майката болшевишка!
Егати изпростелия народ

2021.01.27 | 07:24

90
министъра да взима заплата и то голяма не е проблем, ама да говори ,че го интересува първо здравето на хората ей на тва му викам аз очевадна лъжа преди короната хората умираха в България като покосени от чума и то заради пак здравна система на която той е началника как изведнъж му стана приоритет здравето на хората ,че всички мерки ги оправдава да запазел животи и тези с неадекватните си предложения от "ЩАБА"и тези малоумници нещастни,експертите и умните хора отдавана избягагха в чужбина от това безумие наречено България
Borisov

2021.01.26 | 23:44

89
Че си проста, проста си, Борисова.Министърът е лекар ,за разлика от теб ,тъпа краво и Ицо Хазарта.Косата си не боядисва за разлика от теб и партийната ви мръхла Нинова! Коя си ти за да питаш за заплата, боклука ти с боклук.Стани лекар и ти ще взимаш, но акъл за това нямаш!
Димитров

2021.01.26 | 17:35

73
Да благодарни сме на медиците ни, И поклон. Но по отношение на м-р Ангелов ,Ицо е прав -не може да се гледа с двоен аршин и то от министър на здравеопазването (ресторантите не били жизнено важни, нима PRAKTIKER, PRAKTICE, MR . BRICOLAGE, HOMEMAX,JUMBO са жизнено важни ) !!! Да бъдем обективни. Политика на инат не се прави,така че министър Ангелов ако има малко морал може поне до се извини .
до червения боклук DILOV

2021.01.27 | 10:26

92
трудно е на ограничени бесеп.едерасти да се обясняват рационално математико-физическите величини като повърхност, обем, разстояние, скорост, плътност , дуфузия на частиците - аерозолите- и т.н. и тяхното действие и взаимодействие в природата На спосрано 20 нЕам кой да даде по-разумни опорки, зашото там са офисите на далавераджиите и схемаджиите от паралелната държава. ДругарЕте от БАН не смеят да се обадят, за да не им вземат топлите кресла с големите заплати, пък и те са отроци на партията -майка БКП-БСП-ДС!
Аз

2021.01.26 | 22:04

86
Лъжливи копелета. Прав е ХАЗАРТА, това е същия геноцид..... Министъра взима голяма заплата, краде и дреме на топло, а някои хора се чудят с какво да напълнят хладилника и да платят сметките си...
Dilov

2021.01.26 | 20:27

82
Докторите и аптекарите взимат повече от всички заведения.И явно слугуват на големите вериги ,за големи пари естествено.Иначе как ще ме убеди министъра,че в кафене с три маси ще се заразя,а в кауфланд с 500 човека не ?
Димитрова

2021.01.26 | 19:36

79
Разбира се, че не са толкова важни!!! Те са за развлечение. И без това са повече от колкото е необходимо! Много безлични и с нищо характерно не се различават, едно и също, едно и също. Защо си мислят, че без тях не може?!
SS

2021.01.26 | 22:44

87
Тоя Наркоман пробит само дрънка глупости за да се сетят хората за нвго и че все още е жив.Не се напъвай Ице гълтай си хапчетата и уискито и си лепи главата в стената да ти дойде акъла

2021.01.27 | 10:18

91

Най-после точен и прецизен коментар с виц и хумор!

Ей, вие, специалистите по здравни грижи,

2021.01.26 | 14:59

45
Какво се нахвърлихте върху човека, като лешояди? Какво е казал, с какво е обидил Ангелов? Изразил е мнението си по отношение на думите му, че хотелиери и ресторантьори не са му приоритет! Аз също четох въпросното изявление и също се възмутих! Интересувало го Ангелов само здравето на хората... И индиректно в един коментар под статия с неговото изказване го попитах, хотелиери и ресторантьори не са ли хора? Къде отива тяхното най-вече психично здраве? Не може човек на такъв пост да говори по този начин и да дели хората! Това е възмутително! Абсолютно адекватно изказване на Ицо Хазарта!
ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

2021.01.26 | 21:18

85
БРАВО НА ИЦО ХАЗАРТ!!! МНОГО ПРАВИЛНА И ДОСТОЙНА ПОЗИЦИЯ. НЕ СЕ ИЗКАЗВАЛ ПРОТИВ МЕДИЦИТЕ. ТАКА, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА НЕРАЗБРАЛИ. ИЗКАЗВАНЕТО МУ Е ПРОТИВ МЮРЕТАТА НА ПРИМАТА ОТ БАНКЯ, АНГЕЛОВ, БАЛТОВ, МИНЕТЧИЙСКИ И ПРОЧИЕ. НА КОЕ МЯСТО БЯХМЕ ПО СМЪРТНОСТ В ЕВРОПА ЦЯЛ МЕСЕЦ? НА КОЕ МЯСТО СМЕ СЕГА ПО БРОЙ ВАКСИНИРАНИ?
Хей онзи

2021.01.26 | 21:00

84
човекът е много прав. Истината е за да се казва. И Ицо хазарта това прави, изказвайки гражданската си позиция. Това, че много други люде си заравят главата в пясъка което за мен е странно и нелепо, но все пак си е техен проблем.За мен това са мишоци и плужеци, хора без мнение или с купено такова.

2021.01.26 | 20:07

80
Браво
Гошо от почивка

2021.01.26 | 16:05

61
НИЩО адекватно няма в изказването на Ицо, а министъра ти казва че не го интересуват за веденията а здравето на хората, втч и влизат и собствениците на заведенията които с napu не могат да си kynят здраве.
познаващ добре червената СГАН

2021.01.26 | 15:12

47
Ицо гнусляра е типичен представител на все по-наглеещи бесепаро-русофилстични боклуци. Той е един от многото отрочета-магаломанчета от втория ешалон на БКП/НОмеклатурата от гимназията на людмила живкова! Не учудва никого поведението на тоя псведоинтелигент и комундслки некадърник!
Сийка

2021.01.26 | 20:33

83
Кое не е вярно?!Къде са ваксините?Празни приказки и нищо реално.В другите страни са имунизирани милиони, а у нас -само част от вас -35 хиляди!
Д-р Ах Боли

2021.01.26 | 20:23

81
Моля,моля не се възмущавайте чак толкова.Ботоксовият ни министър не се е раздал чак толкова много за нашето здраве.Не наглейте!Голяма част от вас се скриха в миша дупка,когато дойде Ковид-19.Малцина истински медици останаха на предния фронт,но за пари ,ваксини всички сте на първа линия.Не сме идиоти!
Мими

2021.01.26 | 19:31

78
Ице ,ма ма ,виде ли в какво се забърка ?Понякога човек трябва да си прехапе езика преди да избълва нещо ,което не е обмислил ...
Марина

2021.01.26 | 19:12

77
Ако бяхте истински експерти и професионалисти щяхме да ви вярваме, но вие не сте! Вие сте виновни за целият този хаус, който създадохте и благодарение на вас почнаха толкова много хора и не е толкова от корона вирус, отколкото от други заболявания, които вие изключват, за да си продавате тестовете, които се оказа грешни, ваксини те, които не са ваксини, маски, които не предпазват!

2021.01.26 | 15:56

60
Абе тия няма ли с кво друго по важно да се занимават че отговарят на рапър. Работата му е да казва каквото му е на уста и го е правил добре с години. Евала та Ицка
ИСТИНАТА

2021.01.26 | 18:09

76
Какво смислено е направил за държавата си, този самозванец Хазарта. Къде се котира той? Държавата е в загуба от такива, като него. Да се хваме и да работи, не да избира лесният път.

2021.01.26 | 16:58

70
Ако се подминава простотията накрая ще ни превземе. Затова трябва да е ясно. Хазарта го уважавам, но тук прекали.
тия от БАПЗГ само заплати взимат, търтеи некви

2021.01.26 | 16:22

66
явно тия от БАПЗГ, са яко насрани щом му отговарят, ха ха ха ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини