Екоинспекцията и Басейновата дирекция проверяват аварията на тръбопровода във Варненското езеро

25 януари 2021 19:40

Екоинспекцията и Басейновата дирекция проверяват аварията на тръбопровода във Варненското езеро
© Google Maps
294 2

Районната инспекция по околната среда и водите и Басейновата дирекция проверяват съвместно новата авария на тръбопровода във Варненското езеро, съобщават от пресцентъра на екоинспекцията.

Двете институции са предприели стъпки веднага, след като са получили информация от общината в града за наличие на анормални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работата на помпените агрегати в пречиствателната станция в Аспарухово.

Започна ремонтът на тръбопровода във Варненското езеро

На място са взети проби и предстои да бъдат издадени предписания за незабавното отстраняване на аварията. Резултатите от пробите ще бъдат оповестени след изследване в лаборатория.

По-рано днес от общината във Варна съобщиха, че по подводния тръбопровод през езерото, който е в процес на строителство, е констатирано прегъване на тръба, което е довело до пукнатина в нея и частично изтичане на отпадни води.

Фирмата, която се занимава със строителните дейности, е заявила готовност при благоприятни метеорологични условия да извърши нужния ремонт за своя сметка в рамките на два работни дни.

Мая Йорданова
294 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
веикато ниготури

2021.01.26 | 09:07

138177
.... И замириса на море ?!
главния

2021.01.25 | 20:27

137753
главния инспектор с жипката да иде на инспекция. тия другите какви са??? няма други инспектори в държавата./

Добави коментар