Започна ремонтът на тръбопровода във Варненското езеро

25 януари 2021 15:35

Започна ремонтът на тръбопровода във Варненското езеро
© pixabay
286 0

Във връзка с получено уведомление от „ВиК- Варна“ на 15.01.2021 г., в което се съобщава за констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“, същия ден Община Варна е разпоредила на фирма "Хидроремонт ИГ" ООД, която извършва ремонта на тръбопровода във Варненското езеро, да направи проверка на съоръжението, съобщават от общината.

Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото, на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.

ДП "Пристанищна инфраструктура" - Варна извършва удълбочаване на трасето на тръбопровода

Днес, 25.01.2021 г., е получено уведомление от „Хидроремонт ИГ“ ООД, че при огледа е констатирано прегъване на тръбата, което води до намаляване на сечението й, налична пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води.

По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата.

От „Хидроремонт ИГ“ ООД заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ - Варна, „ВиК- Варна“, Областна управа - Варна.

Мая Йорданова
286 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар