Проходът "Петрохан" е отворен за движение

22 януари 2021 14:16

Проходът "Петрохан" е отворен за движение
© bulphoto (архив)
356 0

Движението през прохода "Петрохан" ще бъде възстановено около 14.30 ч. днес, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Решението за пускането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на "Пътна полиция", областните пътни управления - София и Монтана, пътноподдържащите фирми и горското стопанство.

Продължава разчистването на прохода „Петрохан“

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, тъй като заради топенето на снега и евентуални нови валежи са възможни свличания на земни и скални маси, падане на дървета и клони на пътното платно, посочват от АПИ.

Служителите на горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледеняването дървета, които са били в непосредствена близост до пътя и са застрашавали безопасността при пътуване. Най-сериозна е била обстановката от северната страна на прохода, в участъка между Малка Бързия и с. Бързия.

Пътят през прохода "Петрохан" е почистен и обработен за движение при зимни условия. АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Мая Йорданова
356 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар