Продължава разчистването на прохода „Петрохан“

18 януари 2021 12:12

Продължава разчистването на прохода „Петрохан“
© АПИ
209 1

Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“.

Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на „Пътна полиция“, Областно пътно управление - Монтана и пътноподдържащата фирма е, че все още съществува опасност от падане на дървета. Въпреки че по трасето не се пътува, настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

 

Проходът Петрохан остава затворен, електрозахранването в Монтанско е възстановено

 

Сутринта температурата в района е била минус 15 градуса.

Снимка: АПИ

До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Novini.bg
209 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Vili

2021.01.18 | 14:24

127989
Очаквам отварянето на прохода да съвпадне или малко да изпревари първото кацане на човек на Марс.

Добави коментар