До месец започва реконструкцията на Околовръстното шосе на Пловдив

  • 20 януари 2021 10:21

  • 318
  • 1
До месец започва реконструкцията на Околовръстното шосе на Пловдив
© Дани Каназирева, фейсбук

До месец започва дългоочакваната реконструкцията на Околовръстното шосе на Пловдив. Това е един от основните ми приоритети и както обещах работя той да се случи, колкото се може по-бързо. Заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която потвърди, че проектът е получил "зелена светлина" и от премиера Бойко Борисов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков

Вече се работи по временната организация на движението. Участъкът, който ще бъде цялостно ремонтиран е близо 14 километра - от Асеновградско шосе до пазарджишко. По думите на Каназирева този път е изключително натоварен, създава се временна организация на движението.

Търсят причината за мангана във водата на село Брестница

Ще се извърши подобряване на отводняването на пътя в цитираният пътен участък, като се почистят и ремонтират водостоците и крайпътните канавки. Ще се подобрят подходите към съществуващите крайпътни обекти. Предвижда се фрезоване на съществуващата асфалтова настилка, ремонт на съществуващите пътни съоръжения - пътни надлези и мостове, полагане на нови асфалтови пластове – основен и износващ, нови ограничителни системи за пътища и съоръжения, нова вертикална сигнализация – пътни знаци и хоризонтална маркировка, докладва още областният управител.

Междувременно  се работи и по изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе, които до края на май ще бъдат готови предсрочно. Продължава ремонтът на пътя “Белица – Загражден“ и „Югово – Лъки“, където се извършват дейности по разширяване на габарита на пътя до 8 м, укрепват се скални откоси и фрезоване.

Последвайте канала на

Novini.bg
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бою ще го направи с жипа за два дена

2021.01.20 | 11:55

1
Като мине няколко пъти напред-назад и е готово.

Добави коментар

Водещи новини