Марияна Николова посети Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас

15 януари 2021 14:08

Марияна Николова посети Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас
© Министерство на туризма
329 1

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и посети Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Директорът Димитрина Тодорова и кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден показаха на министър Николова модерната база, с която разполага учебното заведение. Министър Николова се запозна и с робота Pepper, който лично поздрави вицепремиера. Това съобщават от Министерството на туризма.

Вие сте пример за това как трябва да изглежда едно българско училище, каза вицепремиерът и поздрави общината за инвестицията, която е направила. По думите ѝ всеки един лев, вложен в образование, ще се върне в българската икономика, тъй като в това училище се обучават ИT специалисти в различни направления и тяхното търсене в бъдеще неимоверно ще се увеличава. 

Вицепремиерът коментира още, че за нея е от изключително значение да вижда прогрес в училища в страната, така че българските ученици да имат равен старт спрямо своите връстници от други държави. Ние поставяме основите, а те ще градят върху тях. Защото, както виждате, светът се променя и ние в момента трябва да направим всичко по силите си да създаваме специалисти, експерти, които да отговарят на нуждите на утрешната реалност, бе категорична тя.

Директорът на гимназията поясни, че сградата съществува от 65 години и винаги е била използвана като учебно заведение, като в момента в нея се обучават 318 ученици. По време на обиколката тя представи пред вицепремиера модерните класни стаи, компютърната зала и лабораторията по микроелектроника, в които бъдещите програмисти придобиват знанията си.

Марияна Николова разкри колко чартърни полета се очаква да пристигнат това лято на Летище Бургас

В рамките на посещението си в гимназията министър Николова напомни, че един от основните приоритети на правителството на министър-председателя Бойко Борисов е именно образованието. И допълни, че на последното заседание на Министерския съвет бяха отпуснати първите 2 118 718  лева по линия на тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата на образователното ведомство се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. Със средствата по програмата ще бъдат изградени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли.

Кметът Николов заяви, че е важно стандартът на образованието да достигне желанието на родителите за качество на обучението. Той допълни, че новите корпуси на училището, един от които е общежитие, са финансирани от държавата, като инвестицията е в размер на 1,8 млн. лв., и 2 млн. лв. от общината, като в момента се изгражда втори учебен корпус.

Novini.bg
329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Просто човек

2021.01.15 | 14:58

1
Тая каква пародия е... Вземи се скрий, още няколко месеца ти остават... #ОСТАВКА!

Добави коментар

Водещи новини