Община Пловдив ще изгражда 74 социални жилища

08 януари 2021 15:36

Община Пловдив ще изгражда 74 социални жилища
© Булфото
230 0

Община Пловдив подписа договор за изграждане на 74 социални жилища, съобщиха от пресцентъра на общината.


Заместник-кметът по социални дейности Георги Титюков и управителят на фирмата изпълнител Атанас Драндаров са подписали договор за изграждането на 74 социални жилища на улица "Владая" 6. Те ще бъдат построени и обзаведени по Проект "Изграждане на социални жилища в град Пловдив". Общата стойност на проекта е 7 165 650,82 лв. с ДДС, като средствата са 100 процента безвъзмездна финансова помощ.


40 апартамента от общо 74-те ще бъдат едностайни с площ около 40 кв. метра и за един обитател. Ще има още 22 двустайни апартамента, 8 тристайни и 4 четиристайни, които са предназначени за многодетни семейства. В проекта е предвидено също и изграждането на административно помещение за 4 работни места, санитарно и складово помещение от 80 квадратни метра, както и паркинг за 18 автомобила, пояснил Георги Титюков.

Пътната полиция започва нова операция в цялата страна

"С изграждането на тези жилища продължаваме социалната политика на Община Пловдив, насочена към най-уязвимите групи. Там ще бъдат настанени хора, останали без покрив над главата, както и такива, живеещи в много лоши битови условия, в пренаселени жилища и лица с увреждания. Настаняването в такова жилище ще им даде възможност за определен срок, когато са без или с ниски доходи, да не мислят за наеми. Уверен съм, че графикът за строителство ще бъде спазен и след 2 години жилищата ще имат своите първи обитатели", е заявил кметът Здравко Димитров, който също е присъствал на подписването на договора.

Novini.bg
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини