Започнаха масови проверки за домашни кучета

  • 03 май 2012 12:07

  • 991
  • 0
Започнаха масови проверки за домашни кучета
©

Столична община започна масова проверка за редовността на регистрацията на домашните кучета. Акцията стартира от столичния квартал Красна поляна, където популацията е най-голяма.

За последните две години има над 150 регистрирани домашни любимци само в района на Красна поляна. Само 60 собственика обаче, са внесли данък за миналата година. Масово липсват данни за домашните любимци в домовите книги, показа проверка на експертите от общината. Те прегледаха документацията на шест домоуправителя и откриха нередности при два случая.

Управител на блок 76, Красна поляна: - В блок 76 на ул. Позитано има записани четири броя кучета. Едното е с чип, другото се води на инвалид. Другите две не са записани, единият не го е обявил, но аз съм го записал в книгата.

Регистрацията е задължителна до седмица след придобиването на кучето, както и до четири месеца след раждането му. Декларацията се подава еднократно. Кметът на район Красна поляна твърди, че ежеседмично се правят акции и за поставяне на чипове на бездомните кучета.

Иван Чакъров, кмет на район "Красна поляна": - Цял ден е тази проверка, без да определяме точен ден, за да не знаят хората. Стават и събота и неделя, защото тогава хората си извеждат кучетата на разходка.

От осми май ще започне обработването на кучета в 12 места с компактно ромско население. В акцията ще бъдат включени и рискови промишлени, и крайградски зони.

Последвайте канала на

Novini.bg
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини