Кметът на Калофер лично ще плати глобата

  • 07 януари 2021 13:42

  • 434
  • 2
Кметът на Калофер лично ще плати глобата
© Bulphoto/архив

„Готов съм да поема цялата вина относно организацията и провеждането на ритуала по изваждането на Богоявленския кръст и извилото се Ледено хоро във водите на река Тунджа“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

„Леденото хоро се е превърнало в дългогодишна традиция за града ни, станало е част от историята ни. Да, съгласен съм, че контролът по спазването на противоепидемичните мерки е възложен на мен като кмет, но кой на мое място би тръгнал срещу традицията. Това би означавало да застана срещу съгражданите си и да предам българщината, която всички трябва да почитаме и обичаме“, написа още кметът на града в официална позиция.

 

Публикувахте от Кметство Калофер в Четвъртък, 7 януари 2021 г.

Той изказа благодарността си към хората, които са заявили желание да платят наложената му глоба и които са застанали зад него и спазването на традициите.

„Глобата, която ще ми бъде наложена, ще платя лично. Призовавам всеки, готов да застане зад мен за погасяването й, да подкрепи една друга кауза, важна за обществото ни. Вече почти година работим по заснемане на игрален филм за живота и делото на Христо Ботев, част от който вече е заснета, а за останалата са необходими още финансови средства“, призова Румен Стоянов.

Кметът на Калофер научил от медиите за глобата заради мъжкото хоро на Богоявление

Последвайте канала на

Novini.bg
434 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.07 | 15:57

2
кмете кметееее що не спретна един гей парад щеше да станеш герой /виж новината за парада /а ти хоро та хоро плащай сега

2021.01.07 | 14:17

1
Видя се че Българина си е 100% Бай Ганьо пир по време на чума. Как ли биха реагирали Китайците ако видят как България се бори с пандемията?

Добави коментар

Водещи новини