Инцидент беляза Богоявление в Русе

  • 06 януари 2021 15:18

  • 5182
  • 3
Инцидент беляза Богоявление в Русе
© Община Русе

Инцидент беляза Богоявление в Русе. 29-годишният именик Йордан, който скача за първи път за кръста, щеше да се удави, секунди след като общо 19 мъже скочиха в Дунав.

Кметът Пенчо Милков забеляза, че нещо става с един от плувците. Така докато бъде спуснат спасителния пояс, човекът, който хвана кръста, успя да избута до понтона и давещия се плувец. Спасителят се оказа рекордьорът на Гинес -Теодор Цветков, известен и с многобройните си благотворителни предизвикателства.

56-годишен русенец извади кръста от водите на Дунав край Силистра

20 мъже спазиха дългогодишната традиция и скочиха в студените води на Дунава на Богоявление, а кръстът за четвърти път бе изваден от Теодор Цветков. Ритуалът бе предшестван от водосвет, извършен от Негово високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, който благослови всички присъстващи. съобщават от общината.

„Това предизвикателство ни бе изпратено, за да изпита съпричастността и любовта ни към ближния“, каза кметът на Община Русе Пенчо Милков, поздравявайки смелчаците.

Към първенеца Теодор той се обърна с пожелание за здраве и успехи през 2021 година, връчвайки му символична награда.

Заради наложените от здравното министерство противоепидемични мерки и опасността от струпване на хора тази година не се проведе традиционното литийно шествие в центъра на Русе. Липсваше и почетната рота, която по традиция се строява за освещаване на бойните знамена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5182 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.06 | 17:28

2
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
ПСИХИАТЪР

2021.01.06 | 17:31

3
ДОКАЗАН ПСИХОПАТ! ЛЕЧЕНИЕ!
капе ми коса- никнат ми гърди

2021.01.06 | 16:38

1
барабар петко с мъжете

Добави коментар

Водещи новини