Община Търговище с призив да се ограничи използването на пиротехнически изделия

  • 30 декември 2020 12:14

  • 166
  • 0
Община Търговище с призив да се ограничи използването на пиротехнически изделия
© Pixabay

Община Търговище отправя призив към гражданите да ограничат използването на пиротехнически изделия по време на новогодишните празненства. През декември са зачестили сигналите и оплакванията, постъпили в Общината, за употреба на пиротехнически изделия на обществени места, информират от пресцентъра.

Последният е от 29 декември, когато в ранните часове на вечерта група младежи хвърля пиратки пред амфитеатралното пространство в обновения парк "Роден кът". Това се случва в присъствието на преминаващи граждани, включително на малки деца. Инцидентът е записан и от видеокамерите в парка.

Взривяването на пиратки, бомбички и изстрелването на фойерверки може да доведе до наранявания, както и до материални щети на частна или общинска собственост. По време на празненствата за посрещане на 2020 г. десетки кошчета в центъра на Търговище бяха взривени. Разходите за отстраняване на щетите бяха поети от всички нас, данъкоплатците, припомнят от администрацията.

В резултат на употребата на пиротехнически изделия страдат и децата, всички домашни любимци, птици, бездомни животни.

Припомняме, че съгласно общинската Наредба за опазване на обществения ред е забранено използването на пиротехнически изделия, включително на официални празници, спортни състезания, митинги и концерти на открито, без съответното разрешение. На нарушителите се налага глоба в размер от 500 лв. до 2500 лв. При повторно нарушение санкциите са от 3000 лв. до 8000 лв.

2020 г. бе година на изпитания, която ни върна към по-традиционното отбелязване на празниците в тесен семеен кръг. Затова, нека по-тихо, по-смирено и с надежда за по-добри дни посрещнем Новата 2021 г., апелират от кметството.

Внимавайте с пиратките! Травмите могат да бъдат ужасяващи

Последвайте канала на

Novini.bg
166 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини