Проф. Кантарджиев изпраща 2020 г. със смесени чувства

  • 24 декември 2020 19:59

  • 2180
  • 2
Проф. Кантарджиев изпраща 2020 г. със смесени чувства
© Булфото (архив)

Директорът на Центъра по заразни болести проф. Тодор КантарджиевТодор КантарджиевПроф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като днес отбелязва рождения си ден и разказа, цитиран от Днес.бг, за всичко, което 2020 г. му е донесла и отнела в личен план.

Лекарят сподели, че изпраща тази година със смесени чувства. Колкото и да е тежка заради COVID пандемията, 2020 г. носи на един членовете на Националния оперативен щаб голяма радост в семейството.

"Внучето го гледам много отдалеко, винаги съм бил с маска", сподели проф. Кантарджиев.

Професор Кантарджиев стана дядо

Изминалите 12 месеца директорът на Центъра за заразни и паразитни болести ще запомни и с огромното напрежение и десетките безсънни нощи.

"Едно натоварване на психиката, особено първите месеци беше много тежко. Лятото случаите бяха най-малко в Европа и ни казаха: Защо ни лъжете", казва той.

"Съчетаването на работата в Центъра за заразни и паразитни болести с отговорностите в Оперативния щаб изпаряват минутите за почивка", признава медикът. Малкото свободно време професорът посвещава на любимите си занимания.

"Първо се разхожда куче. Гледаш нещо да прочетеш или да се чуеш с някого, с когото ти е приятно да разговаряш", признава той.

Проф. Кантарджиев вече е свикнал да е под светлините на прожекторите, но не крие, че не е останал безразличен към всевъзможните критики по свой адрес през отиващата си година.

"Не се обидих, когато си видях физиономията на дамски нокти, на чорапи. Когато не е злобно и е добронамерено, човек трябва да ги приема тези неща", откровен бе той.

Проф. Кантарджиев: Кой ли не се изказа срещу ваксините! Аз да говоря за дамска мода?

Когато не е на работа, един от членовете на НОЩ бори натрупания стрес с четене. Историческата литература е нещото, което го влече и крепи. Признава, че единственият изход от епидемията е ваксината, а за новата година си пожелава само здраве.

"Първо да сме здрави - здраве за семейството ми, за близките ми, ама ако донесе здраве и за родината ми – ще съм най-доволен", пожелава си проф. Кантарджиев.

 

 

Последвайте канала на

2180 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.25 | 11:30

2
Този не е добър човек.В него има много злоба и не добро излъчване.Същото има и Муфтачийски.Не мога да кажа същото за Кунчев.Не ,че го величая,но не излъчва злоба.

2020.12.25 | 09:38

1
Идиот е този.

Добави коментар

Водещи новини