Професор Кантарджиев стана дядо

В разгара на ковид пандемията професор Тодор Кантарджиев Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като, ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести, се сдоби с първо внуче! Бебето проплака в ръцете на опитен екип в столичната клиника „Свети Лазар“.

„Синчето ми е здраво, роди се 3 килограма и половина, само мускули! Всичко е наред със съпругата ми, тя сама си избра клиниката. А за поздравленията благодаря, златни хора сте вие“, каза по телефона пред „Минаха години“ синът на професора, д-р Весел Кантарджиев, началник на Клиниката по дерматология във Военномедицинскатата академия в София.

Проф. Кантарджиев отговори на най-често задаваните въпроси за маските

Щастливият дядо Тодор също не пропусна да благодари за поздравленията. Служебният му мейл е затрупан от честитки, а той отговаря на всички.

Проф. Тодор Кантарджиев Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като произхожда от стар копривщенски род, който може да бъде проследен три века назад във времето, напомня журналистът Елиана Митова.

Предците на известния епидемиолог, който от 8 години ръководи Националния център по заразни и паразитни болести, имат огромен принос за изграждането на модерна България.

Името Тодор се предава от поколение на поколение – дядото на професора се е казвал така. Той е бил инженер и е строил. Рилския водопровод и първия язовир в България – „Златна Панега“. Да се пророкува какъв ще стане малкият Тодор е прекалено рано, но нищо чудно и той да облече бялата престилка.

Прочети повече тук.

Коментари

 1. 2020.11.23 | 21:32
  Не ви ли е срам! Публицисти... стигнахте дъното! Кой го вълнува, мразим ви всичките! Затвор и съд за него!
  1. 2020.11.24 | 20:11
   Е, не бива така. Нека и нещо хубаво да чуем или да прочетем.
 2. 2020.11.24 | 08:41
  Да е жив и здрав, също и на внучето му. И да се научи да говори на български. Или може би говори на древнобългарски копривщенски език.
 3. 2020.11.23 | 20:07
  Много сме щастливи тука, дайте му едно кюлче с лика на бойко
 4. 2020.11.23 | 19:43
  Това е един добър човек. Да го поздравим. Той затова се отдръпна от щаба, зашщото не можеше да приеме разните нечовеци играещи си с живота на хората.
 5. 2020.11.23 | 18:20
  Това изобщо не интересува никого. Аз още не съм станал дядо, ако това има някакво значение. Кой е този професор? Да е жив и здрав.
 6. 2020.11.23 | 18:11
  БОКЛУЦИИИ
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет