Свързват Дунав мост 2 до началото на август

  • 01 май 2012 17:14

  • 1170
  • 0
Свързват Дунав мост 2 до началото на август
© Булфото

Вицепремиерът и финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи провери строителството на Дунав мост 2 днес следобед.

"Минах и от българска страна, и от румънска страна, за да видя не само моста, а и изходящата инфраструктура - пътищата, които водят към моста от България - него по-добре го знаем, но и от Румъния”, заяви той.

По думите на финансовия министър, изходящата инфраструктура от румънска страна ще бъде готова до средата на юни месец. "От самия мост от румънската страна остават два фрагмента. От българската страна до средата на реката всичко е построено. Инженерите и строителите казват, че до началото на август ще бъде готова цялата конструкция, т.е. и последните два фрагмента ще бъдат конструирани. Тогава вече мостът ще бъде свързан изцяло и ще остане за довършване само полагане на маркировка, знаци и т.н. И днес върви доста интензивно работата, не само инженери, но и работниците са там и по самия мост, и по извеждащата инфраструктура, от румънска страна”, каза още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той съобщи, че към региона на Видин и от румънска страна – към региона на Калафат, вече има инвестиционен интерес заради бъдещото изграждане на Дунав мост 2. "Очаква се оживление в региона със завършването на Дунав мост 2 и прилежащата му инфраструктура", добави вицепремиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1170 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини