В София започват масирани проверки в хранителните магазини

  • 18 декември 2020 17:35

  • 1165
  • 3
В София започват масирани проверки в хранителните магазини
© Pixabay

Засилени проверките за спазване на противоепидемичните мерки и носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини, хранителни и нехранителни вериги ще извършват екипите на СДВР, Столичната РЗИ и Столичен инспекторат. Проверките ще продължат преди и по време на празничните дни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това реши на свое заседание днес Софийският оперативен щаб.

Съвместните екипи ще следят за спазване на дистанция, носене на предпазни средства от клиенти и търговци, както и организацията пред и в търговските обекти и пазари. В София, въпреки че има лек спад на броя на хоспитализираните, все още се задържа висок броя на настанените в интензивни отделения, което ни кара да продължим със засиления контрол за спазване на мерките, каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Здравният министър с нова заповед, свързана с лекарствата

Екипите на Столичната РЗИ извършват проверки и в момента на терен, като само за вчерашния ден са съставени 5 акта в търговски обекти и хранителни вериги, съобщи д-р Данчо Пенчев – директор на Столичната РЗИ. Констатирани са недобра организация пред магазини и липса на лични предпазни средства и на дистанция.

Екипите на Столичен инспекторат заедно с Общинска полиция тази седмица са извършили над 3439 проверки на търговски обекти и вериги. Съставени са 8 акта за неспазване на изискването за носене на маска.

Старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР съобщи, че екипите на СДВР през последната седмица са съставили 258 предупредителни протоколи, 140 полицейски разпореждания, 71 акта по Закона за здравето.

Проверени са и 2961 карантинирани лица. Продължава и контрола за спазване на мерките и в градския транспорт от служители на СДВР, Общинска полиция, "Центъра за градска мобилност" и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Само общинска полиция е съставила над 30 предупредителни протоколи и 7 акта по Закона за здравето в градския транспорт за последните дни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1165 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ннн

2020.12.20 | 06:30

3
Проверяващите ,нека първо да покажат на хартиен носител дали са обнародвани наредбите и заповедите с печат-герба на България! С подпис върху него от Министър председателят и да покажат в кой брой на Държавен вестник са обявени ! Същите проверяващи, като ще глобяват.Могат да глобяват само тези,които са дали писмено съгласието си с подпис, да участват в медицински експерименти /Чл29,ал.2, Чл.52,ал.4/ от Конституцията ! За всички останали ,тези наредби и заповеди са само препоръчителни,но не и задължителни ! Също-служителите на търговските обекти, не са оторизирани медицински лица, държавни служители и полицаи !?! За да забраняват, репресират и унижават гражданите! Като своеволно, възпрепятстват достъпът им до Търговските обекти с продукти от първа необходимост /особено от първа необходимост ! Което, отново е противоконституционно! Нека и да докажат с документи Търговските обекти,че са болнични заведения ! Също- да покажат, имат ли подписани договори с Държавните институции по темата и срещу какво заплащане ! Същите ,нямат право да възпрепятстват влизането в Търговските обект на хора без маски ! Нищо ,че са частни фирми ! Защото Търговските обекти / нищо,че са частни / ,могат да бъдат съдени от клиентите за отказ да ги обслужат по Търговския закон,който е с държавно статукво!

2020.12.18 | 18:49

2
Нали уж нямаше какво да се направи ако не се спазват правилата - ама май само за "големите вериги". Иначе малките магазинчета ще ги съсипят от глоби сега :))) Дано умрете мръсни, ама мръсни копелета
ЖЕСТОКИ проверки...

2020.12.18 | 18:02

1
кво стаа, бе - шъ нъ бият ли или шъ нъ е...?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини