Българите масово не познават значенията на думичките, които използват за обиди

  • 18 декември 2020 16:37

  • 6044
  • 0
Българите масово не познават значенията на думичките, които използват за обиди
© Колаж: Novini.bg

Българите масово не познават значенията на думичките, които използват за обиди. 

Сега масово се използва думата „джендър“ за квалификация на някой, който – според обиждащия – е хомосексуален или транссексуален. Докато думичка „джендър“ чисто и просто означава „пол“, нищо повече, нищо по-малко. 

Цели поколения използваха думата „фашисти“ за обидна, без да осъзнават, че голяма част от тях са били именно такива. Сега… това, ако не е ирония…

Повод за тези размисли ми даде уволнението на Михаил Мирчев, когото мнозина смятат за набеден за расист, а пък други го смятат за набеден за… професор. 

В това, което някои упорито продължават да наричат „лекции“,

този човек е обяснявал по един леко ироничен (това е важно, ще се върнем към това след малко) начин, че малцинствата са „агресивни“, варварски едва ли не, че евреите ще превземат държавата, ще станем еврейска държава. И че май-май имало нужда от „диктатурка“. 

Ксенофобия, расизъм, език на омразата. И шегички. 

След скандални изказвания: СУ уволни проф. Михаил Мирчев

Мирчев е бивш кандидат-кмет на БСП, баща му е бил секретар на ЦК на БКП. 

Дотук нищо изненадващо. 

Той е водил курс „Социална работа с етно групи“. С други думи – подготвял е кадри, които в бъдеще ще работят с малцинствата, ще се грижат за тях, за интеграцията им. Още от университета той ги подготвя да ги мразят. 

Представете си сценарий, просто сценарий… отива някой бъдещ служител при това малцинство и започва да работи за „интеграцията“ му: „Ман*ал, ела тука бе, да ти *** ******а!“. След това въпросните хора от въпросното малцинство изведнъж се оказва, че не харесват много белите българи, защото малко им напомнят на „белия господар“, който се смята за висша раса. 

Всичките ви плачове, че „тия не искат да се интегрират“ веднага олекват

и стават безсмислени, когато ТОВА, което имате като професионалисти, които отговарят за интеграцията, са такива кухи лейки, нагли, агресивни и мачкащи. Или може би бъркате интеграция с асимилация…?

Какво точно искате? Да ги мачкате, обиждате, псувате, подритвате и накрая те да си кажат: „Хей, ама айде – въпреки всичко, ние да си се интегрираме, че и да си го направим сами даже, без помощ!“ Ако това е така, сте умни колкото пробита дамаджана и нивото на всичко в тая държава е напълно заслужено. 

Студенти на протест в подкрепа на уволнения проф. Михаил Мирчев

Мирчев просто показа нивото на българите. Хора, които десетилетия са обиждали на „фашист“, прегърнаха фашистката идеология. Мирчев с насмешка заговори за „диктатурка“ и хората ахнаха да го защитават. 

Сега… първо за опита му да пропагандира омраза с насмешка. Терминът е „Хахаганда“. Състои се от думите „Ха-ха“ и „Пропаганда“. Това е трик за пробутване на дадена пропаганда, скрита под уж хумор, за да може – притиснат евентуално до стената – пропагандаторът да заяви: „Ама аз само се шегувах!“ 

Но е факт, че мнозина се прехласнаха по идеята за диктатурката. Значи не било комунизъм или фашизъм… не. Идеята било да си е диктатура, пък името не е важно. 

Има два типа хора, които обичат диктатурата:

1. тези, които са сигурни, че ще бъдат господари и ще властват над робите. Произхождащите от БКП, ЦК, Политбюро и ДС – например. 

2. робите, които не искат свобода, защото не знаят какво да я правят. Има един сериал на Netflix, казва се „Г-н Иглесиас“. В една от сериите ученикът Уолт (представен като глупав и посредствен ум) научава, че в Индия има касти и на нисшите касти им се казва какво да правят, какво да работят, за кого да се женят, всичко. И той се възхищава на Индия и казва, че това е съвършена система, защото те отървава от напрежението да мислиш и решаваш сам. 

Всички други оправдания: ама ще има ред в държавата, ама ще махнат престъпността и т.н. са просто плачещи извинения за тези две групи да искат диктатурата. Няма да се махнат престъпленията, дори напротив – ще се засилят, защото хората ще имат ограничени възможности за оцеляване. При соца, ИМАШЕ престъпност, просто НАРОЧНО не ви съобщаваха, за да си мислите, че всичко е наред. В Русия, Северна Корея, Китай, Куба, във всички тези държави ИМА престъпност и тя е ужасяващо жестока. Ако смятате да спорите по тези въпроси, първо… учудвам се, че въобще можете да четете; второ: съмнявам се да сте дочели този текст чак дотук. 

Има много неща, които не мога да разбера, и си обяснявам само с добре промитите мозъци, лъснати до блясък. 

Като например: 

- Как така цялата държава слуша чалга, се е превърнала в мазна чалготека, кълчи кълки, върти мазни гюбеци, но същевременно мрази циганите? М? 

Или ще следвате примера на Адолф Хитлер? Който видял, че хората харесват „черната“ музика джаз и направил изцяло бели джазови оркестри. Виждали ли сте от тези плочи? На гърба им пише, че джазът, който слушате, е изпълняват от изцяло бели хора. Но това не променя лицемерието. 

- Как и защо толкова „комунисти“ защитават фашистка пропаганда?

- Как очаквате едно малцинство да се „интегрира“, когато всъщност единственото, което искате, е да се асимилира? Как очаквате да не ви мразят, когато само ги мразите. Как очаквате нещо повече от тях, когато те са бедни и необразовани? 

Какво казвате? „Ами да се образоват“? Така ли? Ама не можели, ама това не било ваш проблем. В такъв случай - като казвате, че сте болни, аз ви казвам: „Ами лекувайте се“. Ама нямали сте пари, не можете. Ами това мой проблем ли е? Ей ви ги докторите, какво като ви искат три-четири хиляди евро за операция, пà оправяйте се бе. Защо не ходите на почивка на Малдивите? Кой ви спира?

Ама нямали сте пари. Е… сà… това мой проблем ли е? Оправяйте се, никой не ви спира и не ви пречи. 

- Били крадели, просели, пречели ви на спокойствието. „Тия ман*али, такива, онакива, вместо да се хваната да работят!“….. „Добре, ти си работодател, ще наемеш ли един от тях?“……… „Е, сà… не, аз не, таковата… аз… по принцип имам предвид… да се хванат да работят. Аз не, аз няма да наема такъв!“ 

- Докато мутрите крадат милиарди, вие се чудите как да им подражавате и да станете евентуално служител на някой от тях, че да намажете и вие. Не ви пречи. И откраднатите брегове, и изсечените гори, и поруганата ви родина, здравеопазване, пенсии, заплати, жизнен стандарт… Не. Ромите крадат – ЕЕЕЕ, национална катастрофа! Фирми източват с далавери милиони от здравната каса, със схеми с фалшиви болнични. Нищо. „Еми, намерили са начин, оправят се, какво като го начукват на системата! Браво на тях!“ Ромите се лекуват, без да плащат осигуровки, щото нямат пари… ЕЕЕЕ, ужас! Най-голямото престъпление! Общината ти краде милиони за фалшиви ремонти и подставени фирми… тишина. Роми получат помощи за безработни… УЖАС!

Мразите мутрите и ви е страх от тях, но искате да сте като тях и, ако не можете, искате поне да работите за тях, докато мразите ромите и ги псувате, докато слушате музиката им и се обличате като тях. 

Да, добре… шъ съ опраите… 


Бие ме, значи ме обича!

Последвайте канала на

Александър Томов
6044 0

Водещи новини