Неблагодарността не може да е алтернатива

  • 17 декември 2020 13:41

  • 2019
  • 0
Неблагодарността не може да е алтернатива
© булфото/архив/

Замислих се за поредицата от грешки, които всички ние, избирателите, допускахме през последните 30 години, така щото днес повечето от кадърните и умни млади българи масово да емигрират и да не желаят да живеят и работят в собствената си държава. И пак да искаме да започваме на чисто и отново. Явно ние сме царе на фарсовете, а възможностите ни да залагаме все на "куци коне", са необятни, защото все недоглеждаме за качеството на кадрите. Не вярваме по тези географски ширини, че "кадрите решават всичко".  Но пък мнозина са убедени, че с нахалство се върви към прогрес. Защо се сещам сега за това? Защото прочетох един пост в социалната мрежа, който е на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев от Видин. Той пък има претенцията да е един от борците срещу статуквото, срещу сегашната власт. Само че дали черната неблагодарност, която струи от неговия коментар, може да е алтернатива? Самият той, също. Нека читателите сами си отговорят, сигурна съм, че те са интелигентни хора.

В началото ще си позволя да припомня, че през май т.г. Георги Георгиев от името на БОЕЦ подаде сигнал до прокуратурата, в който поиска срещу ген. Мутафчийски да започне разследване и да бъде обявен за престъпник, заради това, че е предупредил за тежките последици от пандемията. 
Ето откъс: 
„БОЕЦ считаме, че това е престъпление по чл. 326, ал. 1 и ал. 2 от НК с предвидено наказание до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.  Като утежняващо вината е обстоятелството , че генерал-майор професор д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 извършва престъплението в качеството си на длъжностно лице – председател на Националният оперативен щаб, чиято отговорност и задължение е да информира обществото и така обявената от него позиция в това интервю, че „много хора ще измрат, яко ще измрат”  предизвиква настъпването на значителни вредни последици изразяващи се в масови притеснения сред българското общество и паника от една страна и срив на доверието в НОЩ и държавните институции от друга страна“. 

Сега Георгиев от Видин се хвали, че е настанен за лечение в реанимацията на ВМА, 

демек при онзи, когото смята за "престъпник"!? Не зная за вас, ама на мен това ми е доста нечистоплътно. Освен, че Георгиев се бута нахално навсякъде и ползва привилегии за лечение, каквито за други болни простосмъртни не се предвиждат. 
Накратко - не смятам, че този човек може да е алтернатива на когото и да е, на каквото и да е. Ако щете дори само, защото през недалечната 2014 година той е бил върл привърженик на ГЕРБ, сам е писал затова в мрежата и е пропагандирал да се гласува тогава с бюлетина №18 в крайдунавския град. След неуспеха му в тази партийна формация, днес той неспирно я громи със силни и обидни думи. Дет се вика поне от кумова срама да млъкне и да се скрие в някой тъмен и тих ъгъл, за да не му напомняме постоянно за мимикриите му. Ама не, той пак е по площадите и драпа да се присламчи към следващата власт. От избираелите обаче зависи дали ще му дадат път в политиката. 

Ето и болничният статус на "бореца срещу мафията" от Видин:  

"ЗДРАВЕЙТЕ, бойци и непримирими! 
Принудихме системата да заработи и то в полза на гражданите. И друг път сме правили. Защото можем и защото гражданите сме по силни от мафията,казвал съм ви го, доказвал съм ви го! Няма по голяма мощ от гражданите осъзнали силата си! 
Мариелка е по добре, вчера бе приета в болница Лозенец. Възстановява се, без нея, без моята звездичка  живот за мене няма.
Аз съм в реанимацията на ВМА. 
Звънят и на вярват, че с тази сатурация и дишане може да съм жив. Но ги изненадвам и живея.
И във Видин и тук видях прекрасни момичета и момчета, които горят в работата си и работят всеотдайно и сърцато. Те са ценните и трябва да ги спасим и задържим тук преди наглите да са ги прокудили. 
Намирам се във ВМА на Мутафчийски. Тази сутрин звъня да иска доклад за състоянието ми. Представям си неговият доклад към Буда, Шиши и Гешев - "Жоро боеца диша и не иска да умре тая гад". 
Ако Мутафчийски иска, е редно да дойде и да се видим. Тази година отказа няколко покани от БОЕЦ за срещи. Имам какво да го питам!
И още нещо много важно. БОЕЦ заведохме дело за "Турски поток" и продължаваме битката и в тази посока. Бойците вършат страхотна работа, души вълшебни са те. Обичам ви, ей!
Всички останали, запитайте се. Ако сега не се борим срещу мафията и злото, ако не продължим съпротивата, то кога и на кой свят ще го направим?
Битката срещу злото и мафията продължава всеки ден. Стига ми един пръст да мърдам и едно око да гледа. И сърце, да крия в него любовта си към род, родина, свобода, бойци и близки. И няма сила, която да ме спре.
Бой до дупка! 
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА"

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2019 0

Свързани новини

Водещи новини