Коледна инициатива ще подкрепи деца на самотни майки

  • 17 декември 2020 12:44

  • 227
  • 0
Коледна инициатива ще подкрепи деца на самотни майки
© Pixabay

Благотворителната акция "Три надежди за Коледа" ще подкрепи деца от Велико Търново, отглеждани от самотни майки. Инициативата е на читалище "Надежда", а неин двигател е секретарят на читалището Виолета Белчева. Основната мисия на едно читалище е първо да обединява, а след това и да помага, коментира тя, предаде БТА.

Затова в навечерието на рождественските празници читалището осъществява и инициативата "Три надежди за Коледа". Самодейците от читалището са направили коледни играчки от плат, които ще дарят на 13 деца, отглеждани от самотни майки. Акцията носи името три надежди, защото към инициативата на едноименното читалище са се включили аптека и транспортна фирма, носещи същото име, които ще дарят на децата лакомства, книги и други коледни изненади.

Виолета Белчева е нарисувала и специални коледни картички за родителите на децата, като знак за подкрепа. Подаръците ще бъдат раздадени на нуждаещите се семейства от служителите на Дирекция "Социални дейности" към община Велико Търново.

Виолета Белчева рисува своите въздействащи акварели от 2016 година. В края на 2017 година за първи път илюстрира с тях книга, с която влиза в каталога на Биеналето на илюстрацията. През тази година тя отново е номинирана като автор в биеналето и е участвала отново в изложбата. Любопитно е, че тя по образование е корабен инженер, специализирала е корабна архитектура и е била капитан на кораб по Дунав, който е управлявала от Тутракан до моста на Черна вода и обратно.

Коледни подаръци ще получат 86 деца на загинали и пострадали полицаи и пожарникари

Рисуването за нея първоначално е било форма на личностно запазване, тъй като е работила като консултант в тежка социална сфера. "След като всеки ден се срещах с хора, които имат тежка съдба, в един момент се изплаших, че това може да промени нещо в мен и затова дадох воля на рисуването", казва тя.

Ярките цветове на акварелите са, от една страна, моята същност, а от друга - това, което искам да виждам у хората - усмивка и доброта, отбеляза авторката.

Novini.bg
227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини