Глоба за ВиК Добрич, нарушили Закона за биологичното разнообразие

  • 16 декември 2020 14:11

  • 241
  • 0
Глоба за ВиК Добрич, нарушили Закона за биологичното разнообразие
© wikipedia

Административният съд в Добрич потвърди окончателно санкция на ВиК Добрич, наложена заради нарушение на Закона за биологичното разнообразие.

Наказателното постановление е издадено от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна и е потвърдено от Районния съд в Каварна.

Екоинспекцията в Русе състави акт на "ВиК" за изхвърляне на непречистени води в Русенски Лом

Водното дружество е осъдено да заплати сумата от 1 000 лв. заради прокопаването на канал, преминаващ през защитени зони. Постановлението за нарушение, издадено от екоинспекцията във Варна, е заради прокопаването на канал с дължина от около 250 метра в землището на село Крапец, община Шабла, с цел възстановяването на водоподаването към бунгала, собственост на русенски завод.

Територията, на която са положени тръбите, попада в границите на две защитени зони – тази за опазването на дивите птици „Дуранкулашко езеро“ и защитена зона за опазването на природните местообитания на дивата флора и фауна „Езеро Дуранкулак“.

Прокопаването е направено без да е извършена оценка на въздействие. За нарушение на Закона за биологичното разнообразие ВиК Добрич трябва да заплати глоба от 1 000 лв., както и разноските по делото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини