Митинг - заря в Клисура за 136 - та годишнина на Априлското въстание

  • 30 април 2012 07:45

  • 1586
  • 1
Митинг - заря в Клисура за 136 - та годишнина на Априлското въстание
©

С митинг-заря тази вечер в Клисура ще бъде отбелязана 136-годишнината на Априлското въстание.

Честването се организира от община Карлово, Министерството на културата, кметството в Клисура и местния исторически музей. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

По традиция в митинга ще участват представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. По-рано през деня в читалище "20-ти април" ще бъде открита изложба на икони и живопис.

На 1 май отбелязването на годишнината ще започне със заупокойна панихида в църквата "Св. Никола" за загиналите по време на априлската епопея клисурци. В двора на храма се намира и параклисът-костница "Св. Арх. Михаил", където се съхраняват костите им. Програмата включва поетичен рецитал в изпълнение на актьора Георги Къркиланов.

Кулминацията на честването е възстановката на моменти от Априлското въстание на мястото на събитията отпреди 136 години.

В местността Зли дол, където са били епичните боеве, отново ще гръмне черешовото топче на Боримечката, в ролята на който тази година ще се въплъти Стефан Желязков, уточниха от кметството в Клисура. Във възстановката ще участват както жители на Клисура, така и представители на патриотични клубове от страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
България

2012.04.30 | 09:29

1
БРАВОО така се прави

Добави коментар

Водещи новини