Конфискувани дърва за огрев бяха дарени на нуждаещи се домакинства от Търговищко

  • 08 декември 2020 15:49

  • 401
  • 0
Конфискувани дърва за огрев бяха дарени на нуждаещи се домакинства от Търговищко
© pixabay

Пет домакинства от община Търговище ще посрещнат коледните празници на топло благодарение на Държавното горско стопанство /ДГС/ в Търговище, съобщи директорът му Стела Атанасова, цитирана от БТА.

Над 30 пространствени кубически метра дървесина дариха горските на крайно нуждаещи се, които нямат възможност да си осигурят отоплението през тази зима, информират от Стопанството. Дървата са конфискувани при на проверки в териториалното поделение.

Задържаха незаконно придобита дървесина

Отнети са от бракониери, извършвали незаконна сеч в държавните горски територии. Всяка година помагаме на няколко семейства, които нямат финансова възможност и не могат да си купят дърва за огрев.

Най-често това са възрастни, болни или хора с различни увреждания, които не им позволяват да работят. Към част от нуждаещите се ни насочват кметовете по места, а други ни пишат, като хората са съвестни и винаги прилагат документи, за да ни покажат защо искат помощта ни, коментира Атанасова.

Решението за дарение се взима от УС на Североизточното държавно предприятие, но никога не се отказва на хора в беда, които разчитат на помощ от горските, за да бъдат през студените месеци на топло.

Мая Йорданова
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини