Цън Цон: В Китай над 1 милион са ваксинирани срещу COVID-19

  • 04 декември 2020 07:44

  • 1414
  • 3
Цън Цон: В Китай над 1 милион са ваксинирани срещу COVID-19
© Pixabay

Ситуацията с коронавируса в Китай е спокойна и не се наблюдава втора вълна. По официална статистика има десетки случаи в цялата страна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това каза по бТВ Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай.

Разработват се няколко вида ваксини, които се дават най-вече на медицинските лица и държавните служители. „Ваксините се правят от три китайски компании, като те са предназначени за целия свят, ако някой иска да ги закупи. Четири от ваксините са в последен стадий на тестване върху хора. Властите обаче твърдят, че те са подходящи за спешна нужда“, обясни Цън Цон. В Китай вече има над 1 милион ваксинирани срещу COVID-19. По думите на Цън Цон дисциплината и сериозното отношение към този казус е това, което помага на всички азиатски страни да успеят да овладеят безконтролното разпространение на коронавируса.

„В западните страни хората нямат доверие в управляващите и за тях голям проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди коронавируса и за тях това отношение е странно. Това е основната разлика“, коментира Цън Цон.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1414 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хаха

2020.12.04 | 09:59

3
1 квартал.

2020.12.04 | 09:38

2
Те понеже са много дисциплинирани та се изпозаразиха тотално та така се оправиха,ама то вируса викаш при дисциплинирани не ходи.За пенделчетата в ЕП си прав,вече е европейски пенделмент.
гост

2020.12.04 | 09:30

1
Първо - не сме дисциплинирани и само бла,бла. Второ - 20 етажа бюрократи в сградата на ЕС които не вършат работа и за 1 етаж - само мнооого пари получават. Едни са гейове, други хвърлят бомбички от балкони, третите правят по някога нещо ама след две години мъдруване , четвърти - цап царап и т. н. А китайците - оправиха се- кога ще ги стигнем .......китайците - ами на мук!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини