Вижте как Алма матер подкрепя незрящите

По случай Международния ден на хората с увреждания, който се отбелязва на 3 декември, Университетският театър "Алма Алтер" към Софийския университет, Театър-студиото 4хС и Националното читалище на слепите "Луи Брайл 1928" организират Националния литературен конкурс за незрящи "Словото като спасение". Това съобщиха от СУ.

Участниците ще участват в курс по "Творческо писане", с ментори Николай Георгиев и Марин Бодаков. Всеки от участниците има правото да кандидатства с най-много три свои непубликувани творби. Жури в петчленен състав, начело с проф. Боян Биолчев, ще избере победителите.

Филм разказва за Варненския университет

На брайл ще бъдат издадени част от произведенията и те ще бъдат представени под формата на поетически спектакъл на церемонията по награждаването на 16 март 2021 г. Първата награда от литературния конкурс е 1000 лв., втората награда - 700 лв., а третата награда е 500 лв. Заявка за участие, в свободен текст, може да се изпрати на имейла: almaalter@yahoo.com, до 31 декември 2020 г. Проектът се финансира от Националния фонд "Култура".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет