Въпреки COVID-19 коледният дух дойде в София

  • 19 ноември 2020 12:20

  • 1342
  • 5
© Novini.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че въпреки празнициците в София разхлабване на сегашните мерки няма да има. Следващата седмица ще се обсъди и провеждането на базари, включително и на традиционния коледен такъв. Екип на Novini.bg провери каква е обстановката в центъра, където в градинкия на Народния театър вече се изграждат малките дървени къщички, в които трябва да се предлагат най-различни асортименти - от вкусни коледни сладки и греяно вино до забавни игри за децата.

Вече е издигната и голямата коледна елха, която създава много празнично настроение. Жители на столицата заявиха пред Novini.bg, че COVID-19 не бива да отнема празничното настроение, а напротив - с оглед на притесненията на хората за вируса, това ще приповдигне духа на българите. Затова много хора не са против провеждането на коледния базар. 

Знаят обаче, че трябва да се спазва съответните мерки за сигурност.

На това мнение са и търговците. Един от тях заяви, че организаторите ще направят необходимото, за да се спазва дистанция и дезинфекция. Търговците се надяват коледният базар да се проведе, защото те вече са наели къщичките и се надяват на продажби.

Къщичките изглеждат да са поставени на близко разстояние една до друга, затова сигурно ще се помисли за тяхното раздалечаване. Препоръчително е на базара да се редят и хора с добро здравословно състояние, задължително с маска и отстояние от другите клиенти.

Фандъкова: Наближават празници, но мерките в София не бива да се отслабват

 

Последвайте канала на

Галя Георгиева
1342 5

Коментари 5

Добави коментар
ехоооо

2020.11.19 | 14:29

5
що за глупости...там каква дистанция...то в нормална ситиация е развъдник на зарази,а сега точно...чия супер “гениална”идея е това...и кои ли ще са безмозъчните смелчаци да отидат там
боковид до 2020

2020.11.19 | 14:28

4
Е, от самоковската мангалка какво друго, освен адска цигания?
ясновидец

2020.11.19 | 14:08

3
едни ще празнуват, други ще обикалят гробищата и болниците, така ще е по Коледа в БГ
alf

2020.11.19 | 12:29

1
по гаден коледен базар от тоя в софия не съм виждал. една до друга сбутано мръзно мирише на кенеф няма масички. общината активно се грижи за гадното и мръзно прекарване там

2020.11.19 | 14:05

2
А цените са като за депутати!

Добави коментар

Водещи новини