Мъж спаси дете, блъснато от кола в Мадан

38-годишен спасител върна живота на 11-годишно момиченце, блъснато от кола на пешеходна пътека в Мадан. Зюлфи работи в Минно-спасителната служба. Благодарение на бързата си  реакция, успява да спаси  живота на малката Сумея, блъсната от кола, предаде бТВ.

"Движещ се автомобил в пътя с предимство, блъсна детенце на видима възраст около 10-годишно на пешеходната пътека. И аз инстинктивно слязох да окажа първа помощ, защото видях че ударът беше сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Ние тук сме подготвени за оказване на първа помощ за всякакви ситуации, обучени сме. Благодарение на което му оказах първа помощ на детето, изкарахме му езика и повикахме бърза помощ“, спомня си Зюлфи Джуков, спасител в МСС –Мадан.

Детенцето е пресичало на пешеходна пътека, когато е станал нещастния инцидент.

Момиченцето все още е уплашено. Има охлузвания и наранявания по тялото.

"Оглежда се, поглежда, от долната страна спрели две коли и тя тръгва да пресича и  я удря джип от другата страна“, каза Фатиме Мехмед, майка на Сумея.

Зюлфи е спасявал десетки животи, но тази ситуация е била различна.

"Трябваше да се действа импулсивно и бързо, защото ние сме подготвени за по-възрастни хора, но съумях, събрах си силите и знанията, които съм натрупа в Минно-спасителното дружество. Оказах първа помощ на детенцето, благодарение на което то започна да диша самостоятелно“, каза Зюлфи Джуков, спасител в МСС –Мадан.

„На този човек, първо благодаря на Всевишния, че ми спаси детето, просто на него нямам думи да се отблагодаря, той е бил на точното място, в точното време“, споделя Фатиме Мехмед, майка на Сумея.

„Радваме се, че нашият колега е свършил такава хубава работа", коментира Венцислав Блатев, ръководител МСС-Мадан.

За достойната си постъпка Зюлфи ще бъде награден с парична сума от минното дружество, в което работи.

Коментари

  1. 2020.12.02 | 11:56
    Поздравления, Човек! Една хубава новина, която ни поднасяте, денят е прекрасен, животът - още повече! Живот и здраве на детенцето и близките, много успехи. Вярвайте в доброто, то съществува. Хубав ден, мили хора!
  2. 2020.12.02 | 08:53
    ето с такива човеци се гордея,не с кубрат.....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет