490 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

  • 01 декември 2020 12:11

  • 280
  • 0
490 машини са обработвали републиканските пътища през нощта
© Булфото (архив)

През нощта 490 машини са обработвали републиканските пътища, за да се осигури безопасно пътуване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Обработката на настилките продължава, тъй като заради ниските температури, особено по усойните места и съоръженията, има предпоставки те да станат хлъзгави и заледени.

Вижте актуалната пътна обстановка!

Единственото въведено ограничение заради зимните условия продължава да бъде забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили над 12 т през Троянския проход. По автомагистралите и всички останали републикански пътища се пътува без ограничения.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с гуми, подходящи за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали за обработка на настилките.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини